Câştigând pentru a treia oară World Summit Awards, competiţie desfăurată sub egida ONU, SIVECO reuşeşte un record unic în istoria competiţiei şi pune România în topul elitei mondiale în inovaţie digitală

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Polarizând atenţia elitei mondiale a profesioniştilor IT, World Summit Awards (WSA), cea mai prestigioasă competiţie de IT, desfăşurată sub egida ONU, a atras şi anul acesta aplicaţii din 178 de state membre ale ONU dintre care în finală au ajuns peste 450.

SIVECO România a reprezentat ţara noastră cu aplicaţia „Kazakhstan, land of the great steppe” („Kazahstan, ţara marii stepe”) şi a obţinut marele premiu la categoria Cultură & Turism. https://www.worldsummitawards.org/winner/kazakhstan-the-land-of-the-great-steppe/

Câştigătorii WSA au fost selectaţi de către un juriu format din experţi internaţionali în domeniul TIC, în două runde de evaluare, fiecare stat membru ONU fiind eligibil pentru a desemna un singur produs pentru fiecare categorie la World Summit Awards.

Acesta este cel de-al treilea titlu mondial WSA obţinut de SIVECO - după cele câştigate în 2005 ("Cel mai bun conţinut educaţional interactiv din lume”) şi în 2013 (pentru proiectul "Şcoli speciale Portal - CES (Conţinut educaţional multimedia interactiv pentru copii cu nevoi educaţionale speciale)”).

Prin performanţa din acest an, SIVECO reuşeşte un veritabil record la nivel mondial, deoarece nicio altă companie nu a mai primit vreodată atât de multe titluri WSA.

„Suntem extrem de onoraţi şi foarte mândri de această realizare! Nu este doar victoria SIVECO, este şi victoria României şi suntem bucuroşi că am reuşit să punem steagul României pe un podium atât de select. Am câştigat trei premii World Summit până în prezent, cu trei proiecte, în trei categorii diferite. WSA este cea mai de preţ distincţie care poate fi acordată unui proiect IT la nivel mondial. Recunoaşterea calităţii de lideri în inovaţie digitală, într-o competiţie globală sub egida ONU, de atât de multe ori, demonstrează că avem un impact pozitiv asupra societăţii, respectându-ne misiunea de a aduce progres acolo unde ne implicăm cu talentul, competenţele şi resursele noastre. Proiectul cu care SIVECO România a reuşit să se impună în acest an revoluţionează modul în care utilizatorul interacţionează cu un material de promovare al unei ţări. Practic, prin această veritabilă enciclopedie digitală fluidă, transformăm prezentarea de informaţie într-o experienţă a cunoaşterii”, declară Florin Ilia, Preşedinte şi Director General al SIVECO România.

Proiectul softiştilor români constă într-o abordare cu totul nouă a mijloacelor tradiţionale de prezentare.
În premieră, cu ajutorul unei impresionante varietăţi de resurse multimedia, reunite într-o singură aplicaţie, putem explora societatea şi cultura celei de a noua ţări ca mărime din lume, Kazahstan: galerii de imagini, filme time-lapse, Panorama / 360º, tururi virtuale, obiecte 3D, hărţi digitale şi grafice cu informaţii.
Aplicaţia este distribuită oficial de corpul diplomatic al Republicii Kazahstan către cei care doresc să cunoască ţara, luând locul clasicelor broşuri tipărite.

„Inovaţia pe care o aduce proiectul nostru constă în faptul că toate informaţiile cu privire la o ţară pot fi găsite acum pe o singură aplicaţie, disponibilă pentru toate tipurile de dispozitive mobile. Iar informaţiile se suprapun şi se dezvăluie în funcţie de interesul utilizatorului, cu scopul de a-i oferi acestuia un context cât mai larg. Premiul WSA confirmă că am realizat un instrument care transformă informaţia în cunoaştere. Framework-ul aplicaţiei se potriveşte oricărui alt subiect similar, de la un profil de ţară la prezentarea unui muzeu, şi poate fi considerat punct de plecare pentru o nouă generaţie de aplicaţii mobile”, spune Bogdan Gornea, coordonatorul tehnic al echipei care a dezvoltat aplicaţia câştigătoare.

În cadrul acestui proiect, specialiştii SIVECO au colaborat cu o echipă internaţională formată din scriitori, jurnalişti, fotografi, cameramani, graficieni, designeri şi programatori kazahi şi de alte naţionalităţi.
Au fost implicate 80 de persoane şi 33 de organizaţii publice şi private, care au lucrat intens timp de un an şi jumătate la acest produs.

Enciclopedia digitală interactivă realizată de SIVECO România şi premiată în cadrul World Summit Awards este disponibilă pe AppStore şi Google Play Market, dar şi online.

Despre World Summit Awards

Premiul World Summit este o iniţiativă globală în cadrul Summit-ului Mondial al Naţiunilor Unite privind Societatea Informaţională (WSIS). WSA este singurul eveniment TIC la nivel mondial, care ajunge la comunitatea digitală şi mobilă în peste 178 de ţări. WSA demonstrează că informatizarea şi conţinutul digital au impact pozitiv asupra societăţii şi se axează pe conţinut creat local, dar cu relevanţă la nivel mondial.

Despre SIVECO România

SIVECO România dezvoltă şi exportă soluţii IT şi proiecte de consultanţă cu valoare adăugată ridicată către ţări din Comunitatea Europeană, Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi spaţiul Comunităţii Statelor Independente.

Organizaţie reconstruită pe model european, cu centre de competenţă unice şi specialişti competitivi la nivel internaţional, SIVECO România este singura firmă românească de software care furnizează servicii informatice direct către organisme ale Comisiei Europene.

Compania s-a specializat în execuţia de proiecte informatice complexe şi de mare amploare pentru educaţie, sănătate, agricultură, instituţii vamale, organizaţii europene, firme private, instituţii publice. În ultimii ani, portofoliul de produse si servicii al companiei a fost completat cu noi soluţii inovative, adaptate actualului model de business al organizaţiei, vizând extinderea către noi pieţe şi categorii de beneficiari.

De-a lungul celor 25 de ani de existenţă, compania a fost recompensată cu peste 200 de premii interne şi internaţionale.

Mai multe informaţii despre companie şi produsele sale puteţi obţine vizitând www.siveco.ro şi www.linkedin.com/company/siveco-romania.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.