BOTH WORLDS 2020, mult aşteptatul Forum Economic Confindustria Romania a avut loc anul acesta în LIVE streaming. Confindustria România continuă să îşi consolideze poziţia de interlocutor privilegiat al instituţiilor, în calitate de reprezentant al principalelor investiţii italiene din România. Participarea la eveniment a fost nu numai din România, ci şi din Italia şi din ţările din Europa de Est. Un grup de vorbitori de o importanţă deosebită care au reuşit să ofere o viziune inovatoare pe tema redresării economice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din partea Preşedinţiei române, a luat cuvântul Consilierul de Stat, Sandra Pralong, coordonatorul grupului de lucru interinstituţional pentru repatrierea forţei de muncă române din străinătate.

Din partea instituţiilor italiene, Ambasadorul Italiei la Bucureşti, Marco Giungi, Preşedintele Confindustria Est Europa şi Preşedintele Consiliului Confindustria pentru Reprezentanţele Internaţionale, Luca Serena.

Din partea Guvernului român, Subsecretarul de stat în cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Liviu Rogojinaru şi Subsecretarul de stat în cadrul Ministerului Muncii şi al protecţiei sociale, Alin Ignat.

Vorbitori de prestigiu şi în ceea ce priveşte intervenţiile tehnice. Riccardo Maria Monti, Preşedintele executiv al Fundaţiei Italia-China, Preşedinte Italferr spa, societate din grupul căilor ferate italiene, care a deţinut şi multe alte funcţii importante precum: Vice Preşedinte al Simest, Preşedinte ICE – Agenţia pentru promovarea în străinătate şi internaţionalizarea societăţilor italiene. Fulvio Italiano, membru al Grupului Tehnic Internaţionalizare al Confindustria Romania şi Executive Network Director BDB Holding. Riccardo Parasporo, Preşedinte Executiv BDB Holding, Partner România.                                    

În deschiderea conferinţei, o apreciere din partea reprezentanţilor Preşedinţiei şi ai Guvernului României a fost adresată preşedintelui Confindustriei României, Giulio Bertola, pentru activitatea operaţională desfăşurată în ultimele luni în timpul activităţii Grupului Interinstituţional de repatriere a forţei de muncă româneşti din străinătate şi pentru proiectele extraordinare ale Patronatului adresate pieţei muncii, mulţumită Protocolului semnat între Antreprenorii italieni şi Muncitorii Români, denumite de consilierul de stat Sandra Pralong drept un „Act istoric”, nu numai pentru România.

În cadrul Forumului, Confindustria România şi-a lansat oficial Proiectul pentru susţinerea ţării, GATE ROMANIA. Două puncte fundamentale caracterizează acest proiect important.

Primul, având în vedere situaţia actuală de urgenţă în domeniul sănătăţii, este reprezentat de crearea unui mediu de lucru stabil, sigur şi paşnic, cu iniţiative comune între principalele forţe productive ale ţării, antreprenori şi lucrători, în serviciile de sănătate suplimentare prin intermediul celor mai bune practici italiene non-profit. Acţiune necesară pentru creşterea coeziunii sociale şi continuarea producerii şi distribuţirii, dar cu respectarea persoanelor din prima linie: antreprenori, manageri şi muncitori.

Un sprijin concret şi imediat pentru populaţie şi un sprijin indirect pentru sectorul sănătăţii publice româneşti, care este astăzi deosebit solicitat, cu o caracteristică fundamentală, aceea de a nu solicita investiţii de la nimeni.

 

"Poziţia centrală a României o situează drept candidat pentru a deveni un GATE economic, comercial şi logistic pentru întreaga Regiune a Europei de Est, dar crearea unei stabilităţi economice şi sociale pe piaţa muncii va reprezenta un element fundamental. În calitate de reprezentanţi ai investiţiilor italiene în România, suntem mândri că am reuşit, din punct de vedere al muncii şi protecţiei sociale, să contribuim la procesul de realizare a acestui proiect extraordinar şi la convergenţa operaţională între principalele forţe ale ţării, un element cheie pentru o redresare economică durabilă ", a declarat preşedintele Confindustria Romania, Giulio Bertola.

 

Al doilea punct fundamental al proiectului GATE ROMANIA este reprezentat de cea mai puternică şi de încredere structură organizaţională şi reţea relaţională la nivel internaţional, în care converg din punct de vedere operaţional diferitele structuri de maximă importanţă.

În primul rând, proiectul GATE ROMANIA va pune la dispoziţie contacte din cadrul propriului sistem Confindustria din lume, din care Confindustria România face parte. Confindustria în Italia numără 217 filiale şi asociaţii de profil, la care se adaugă Confindustria Est Europa, Confederaţia care numără 11 patronate Confindustria externe, dintre care România este cea mai numeroasă şi cu cea mai lungă tradiţie.

În completarea proiectului GATE ROMANIA, există şi o reţea relaţională de profesionişti internaţionali, cu organizaţii stabile în peste 35 de ţări din lume, specializate în investiţii Cross Border, la care se adaugă toate Protocoalele strategice şi inovatoare, semnate de Confindustria România cu principalele Forţe Asociative, Patronale, Sindicale şi Camerele de Comerţ din România.

O structură organizaţională cu adevărat impresionantă, care poate reprezenta pentru România, în această fază de redresare economică, un partener strategic de legătură cu toate pieţele internaţionale pentru orice formă de interacţiune economică ce trebuie activată.

Cuvintele educă, exemplele conving. Doar faptele dau credibilitate cuvintelor.(Sant’Agostino). Iată, aşadar fapte concrete, în acest proiect inovator pentru România. Asistăm la o reconfigurare a modelelor logistice globale, în care apare diversificarea ofertelor şi abordarea producţiei. De asemenea, România trebuie să se pregătească pentru a fi mai atractivă, deci capabilă să reziste în faţa concurenţei economice şi productive dintre diferitele state din Europa de Est. Va fi strategic pentru România să beneficieze de canale de interacţiune recent concepute pentru pieţele internaţionale, canale care să demonstreze profesionalism şi capacitate dovedită în faza de implementare a relaţiilor. Acestea sunt caracteristicele proiectului GATE ROMÂNIA", a încheiat preşedintele Giulio Bertola.

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.