Juriul a apreciat „progresul semnificativ în ceea ce priveşte raportarea, cât şi referirile la contextul şi la problemele locale”, şi a decis că raportul SIVECO este cel mai bun dintre cele care s-au înscris în competiţia din România

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Raportul de Sustenabilitate pentru 2015 al SIVECO România a câştigat etapa naţională a competiţiei Deloitte Green Frog Award 2016.

În motivaţia acestei nominalizări se spune că: „progresul semnificativ în ceea ce priveşte raportarea, cât şi referirile la contextul şi la problemele locale, au determinat juriul să decidă că raportul SIVECO este cel mai bun raport de sustenabilitate înscris în competiţia din România”.

În calitate de câştigător pe plan local, SIVECO s-a calificat automat în etapa regională, care stabileşte ierarhia companiilor cu cele mai bune rapoarte de sustenabilitate din Europa Centrală, cu un impact pozitiv asupra mediului şi societăţii.

“Suntem deosebit de onoraţi că Raportul nostru de Sustenabilitate pentru anul 2015 a fost desemnat câştigătorul fazei naţionale a competiţiei Deloitte Green Frog Award 2016”, a declarat Florin Ilia, Preşedinte & Director General SIVECO România.
“2015 este anul tranziţiei noastre către ceea ce numim SIVECO 2.0, o organizaţie pe model european, cu centre de competenţă unice, care şi-a revizuit însă fundamental structura, politicile şi procedurile interne. Consultarea tuturor categoriilor de stakeholderi, interni şi externi, a fost un proces laborios, dar deosebit de folositor. Aşa ni s-a clarificat ce trebuie să schimbăm, ce trebuie să îmbunătăţim şi ce să păstrăm. Raportul de Sustenabilitate pentru 2015 este tabloul sintetic al acestei evoluţii.”

Green Frog Award este o competiţie care urmăreşte să identifice şi să recunoască excelenţa în raportarea non-financiară din Europa Centrală, analizând conţinutul, materialitatea, structura şi creativitatea în comunicare, cât şi performanţa în sustenabilitate şi angajamentul strategic al rapoartelor.

Concursul din acest an cuprinde cinci ţări din regiune - România, Polonia, Cehia, Ungaria şi Croaţia - şi se desfăşoară în două etape, una locală şi una regională. În etapa regională se califică doar câştigătorii locali. Este pentru a doua oară când Deloitte România promovează această competiţie.

Raportarea datelor non-financiare va deveni obligatorie începând cu anul 2017 când intră în vigoare Directiva 2014/95/UE a Parlamentului European privind raportarea informaţiilor nefinanciare şi de informaţii privind diversitatea de către anumite întreprinderi şi grupuri mari.

Respectând o tradiţie începută acum opt ani, SIVECO România a publicat şi anul acesta, în luna octombrie, Raportul de Sustenabilitate – Creating Software that matters for Sustainability pentru anul 2015.

Raportul evidenţiază activitatea companiei pe parcursul anului 2015 din punctul de vedere al măsurilor implementate pentru minimizarea impactului negativ şi maximizarea celui pozitiv produs de SIVECO în comunitate.

În elaborarea sa, compania a realizat pentru prima dată o analiză de materialitate în conformitate cu metodologia internaţională de raportare - Global Reporting Initiative (GRI) - G4. Aceasta a vizat identificarea aspectelor relevante pentru SIVECO, printr-un larg proces de consultare a stakeholderilor (părţilor interesate).

Validând acest demers, GRI a acordat Materiality Disclosures Service organizational mark (Marca de Materialitate), recunoscând în totalitate, în mod formal şi oficial, conformitatea Raportului de Sustenabilitate SIVECO cu recomandările sale privind acest proces.

În 2016, SIVECO România a devenit şi membru al comunităţii internaţionale GOLD Community înfiinţată de Global Reporting Initiative (GRI). Această organizaţie promovează adoptarea şi integrarea principiilor dezvoltării durabile, având ca membri companii internaţionale de top din toate domeniile de activitate - https://www.globalreporting.org/network/GOLDCommunity

Astfel, SIVECO s-a alăturat unei familii internaţionale de lideri de sustenabilitate, care sprijină în mod concret adoptarea acestui concept.

“Suntem mândri de faptul că SIVECO s-a alăturat familiei de susţinători ai GRI GOLD Community şi că putem să ajutăm această echipă în demersurile de a valorifica pe cât mai mult datele rezultate din parcurgerea procesului de raportare a sustenabilităţii”, a declarat Sandra Genee, Senior Coordinator Corporate & Stakeholder Relations la GRI.

În realizarea raportului pentru 2015, SIVECO România a beneficiat de sprijinul unui consultant specializat în domeniul consultanţei de dezvoltare durabilă, INNOVA Project Consulting.

„Noi, cei de la INNOVA, considerăm că pregătirea unui raport de sustenabilitate este o călătorie. Aceasta începe cu stabilirea unor obiective economice, sociale şi de mediu şi a unei strategii care să faciliteze identificarea, înţelegerea şi gestionarea tuturor acelor aspecte esenţiale pentru companie şi pentru stakeholderii ei, şi se încheie cu raportarea performanţelor înregistrate. Ne bucură că SIVECO România a ales să facă această călătorie alături de noi”, spune Mihaela Croitoru, Managing Partner INNOVA Project Consulting.
.....................................................

Despre SIVECO România

SIVECO România dezvoltă şi exportă soluţii IT şi proiecte de consultanţă cu valoare adăugată ridicată către ţări din Comunitatea Europeană, Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi spaţiul Comunităţii Statelor Independente.

SIVECO România este singura firmă românească de software care furnizează servicii informatice direct către organisme ale Comisiei Europene.

Compania s-a specializat în execuţia de proiecte informatice complexe şi de mare amploare pentru educaţie, sănătate, agricultură, instituţii vamale, organizaţii europene, firme private, instituţii publice.

De-a lungul celor peste 24 de ani de existenţă, compania a fost recompensată cu peste 200 de premii interne şi internaţionale.

Mai multe informaţii despre companie şi produsele sale puteţi obţine vizitând www.siveco.ro şi www.linkedin.com/company/siveco-romania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.