Acelaşi scenariu este întâlnit şi în cazul Aneimaria Marossy, căsătorită din 2010 cu cetăţeanul egiptean Yasser Abdel Maguid Awadalla. Căsătoria a avut loc în incinta Ambasadei Romaniei de la Roma (Italia).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urmă cu doi ani, cetăţeanul român Anamaria Marossy a plecat împreună cu soţul egiptean şi cu fiica rezultata din căsătoria celor doi în Egipt unde s-au şi stabilit în oraşul Kafr EL Dawar. Atunci a început si coşmarul româncei care acum este în pragul sinuciderii. Soţul egiptean i-a răpit copilul la sfârşitul lunii iunie 2016 şi deşi a făcut nenumărate plângeri către poliţia egipteană, soţul şi copilul sunt de negăsit.

Singurul pas înainte în încercarea de soluţionare a acestei drame, este obţinerea de către Anamaria Marossy a unei Hotărâri prin care Parchetul Suprem din Cairo îi încredinţează custodia fetiţei. De asemenea, autorităţile egiptene au emis un document în limba arabă care certifică faptul că minora este DOAR cetăţean român.

Deputatul de Diaspora Doru Petrişor Coliu, a solicitat Ministerului Afacerilor Externe să i se comunice ce demersuri a întreprins Ambasada României la Cairo pentru ca minora Fatima Awadalla, cetăţean român în vârstă de 5 ani, să revină alături de mama sa, Anamaria Marossy care deţine custodia conform Hotărârii Parchetului Suprem din Cairo.

Având în vedere faptul că nu este singurul caz în care femeile românce rămân fară copii, deputatul de Diaspora Doru Petrişor Coliu consideră că este inadmisibil ca MAE nu ia toate măsurile legale necesare pentru a stopa acest fenomen.

Doru Petrişor Coliu

Deputat Circumscripţia electorală nr. 43 - Diaspora

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.