Exista o serie de situatii neplacute, neintelegeri si nepotriviri in cuplu, care ajung in cele din urma sa se materializeze in divort pe cale amiabila sau un proces lung, cu multe impotriviri din partea celor doi soti. In cazul in care decizi ca este timpul sa pui capat casatoriei este bine sa ai in vedere anumite aspecte, inainte de a alege metoda de divort care se potriveste cel mai bine situatiei tale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

In acest sens, pe Avocat365 gasesti cu usurinta unii dintre cei mai bine pregatiti avocati in dreptul familiei, care sa te indrume si sa te ajute cu toate procedurile care presupun derularea fara probleme a divortului.

Divort pe cale amiabila

In cazul in care cei doi parteneri sunt de acord cu privire la modul de separare, inclusiv modalitatea in care sa se imparta bunurile dobandite la comun in timpul casatoriei, nu au copii minori, divortul poate foarte usor si simplu, sa se incheie prin prezentarea in fata unui notar. In acest caz nu va fi nevoie neaparat de prezenta unui avocat divort. Un caz exceptional ar putea fi situatia in care unul dintre soti nu se afla in tara sau nu se poate prezenta din varii motive in momentul in care se pronunta divortul, si poate fi reprezentat legal.

Divort pe cale judecatoreasca

Vei avea cu siguranta nevoie de un avocat divort in cazul in care se ajunge in fata instantei. De regula, procesul de divort este inaintat de catre unul dintre soti, reclamantul, fata de celalalt sot, paratul, pe baza diferitelor neintelegeri care exista intre acestia doi, care pot sa fie legate de impartirea bunurilor, custodia copiilor, stabilirea pensiei alimentare, stabilirea drepturilor parintesti si altele. Pe Avocat365 ai la dispozitie o lista cu avocati specializati in dreptul familiei, dintre care poti alege cu usurinta, care se potriveste cel mai bine situatiei tale.

Indiferent de motivul pentru care se ajunge la divortul pe cale judecatoreasca, primul pas va fi incercarea de reconciliere sau cel putin de mediere. In acest caz, fiecare sot va fi reprezentat de catre un avocat divort pentru a discuta si analiza ambele perspective, in eventualitatea de a ajunge la un numitor comun.

Cum te poate ajuta un avocat in caz de divort

Daca te afli in situatia de a ajunge in fata instantei, va fi nevoie sa fii reprezentat de un avocat. Cel mai indicat este sa apelezi la un avocat divort, specializat in dreptul familiei. Daca nu ai nicio recomandare de incredere, intra pe Avocat365 si aici vei gasi o lista cu unii dintre cei mai bine pregatiti avocati in cazuri de divort si familie. Un astfel de avocat te va reprezenta si va oferi consiliere in caz de negocieri pentru realizarea divortului prin acord, te va reprezenta in fata instantei de judecata si se va ocupa de tot ce implica redactarea de cereri si intampinari.

De asemenea, un avocat divort este cel care va putea sa ofere sfaturi si indrumari in baza legii, in vederea stabilirii pensiei alimentare, a modului in care se va exercita autoritatea parinteasca dupa divort si alte chestiuni care tin de siguranta si bunastarea copilului minor.

Pe Avocat365 poti alege un avocat specializat in dreptul familiei cu care sa colaborezi, indiferente de nelamuririle si de neintelegerile care exista intre tine si sot/sotie. Vei avea parte de suport juridic de calitate, onorarii accesibile si profesionisti cu experienta in domeniu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.