Consideri că mediul urban şi civilizaţia aşa cum se prezintă în faţa ta sunt obositoare şi ai avea nevoie de o pauză? Te-ai gândit să locuieşti o vreme în zone mai retrase, cum ar fi o căbănuţă dintr-o arie montană? E perfect normal să simţi această oboseală şi suprasaturaţie, iar dacă opţiunea prezentată mai devreme ţi-a trecut şi ţie prin minte, ar trebui să ştii că nu e o idee trăsnită şi e chiar plauzibilă, atâta timp cât ai standarde realiste şi îţi faci pregătirile necesare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ce ar trebui să iei în considerare dacă vrei să te retragi?

1. Un prim aspect de luat în considerare este acela că e foarte posibil ca mintea să exagereze motivele pentru care vrei să “părăseşti civilizaţia”. Astfel, e de recomandat ca planul iniţial să se rezume la o experienţă de retragere în natură pe termen scurt, de câteva zile ori săptămâni, iar asta din două motive: atât pentru a verifica dacă opţiunea retragerii este una care îţi prieşte cu adevărat, cât şi pentru a-ţi testa limitele şi abilităţile de supravieţuire fără convenienţele vieţii moderne, cum ar fi apa curentă, curentul electric sau încălzirea prin gaz. Acest al doilea motiv ne duce către al doilea sfat.

2. Dacă ai decis că într-adevăr asta e ceea ce vrei să faci (cel puţin pentru o perioadă de timp) atunci ar fi bine să înveţi “survival skills”, ori abilităţi de supravieţuire. Acestea se referă la abilităţi care să te ajute să te descurci doar cu elementele pe care le găseşti în mediul natural. Câteva exemple de abilităţi ar fi să ştii să construieşti un adăpost pentru resurse, cum ar fi lemnele tăiate şi mâncarea, să ştii să faci şi să întreţii focul de tabără, să ştii care fructe şi ciuperci sunt comestibile şi care nu, să înveţi să pescuieşti.

3. Unele resurse nu pot fi la fel de uşor obţinute şi menţinute ca şi celelalte. În acest sens, apa poate fi uşor de găsit şi băut, însă pot exista alte proiecte mai mari pe care vrei să le desfăşori în timpul experienţei tale de convieţuire cu natura. Pentru acestea poate exista o nevoie imediată de apă din abundenţă, iar atunci este bine să deţii câteva unelte precum o pompă submersibilă, usor de utilizat. O pompă submersibilă este o pompă ce poate fi scufundată complet sub apă şi care împinge apa la suprafaţă. O poţi monta într-un iaz din zona în care doreşti să te retragi. Această unealtă poate fi uşor achiziţionată de pe shop-einstal.ro.

4. Chiar dacă toate demersurile merg bine şi pare că vei avea o experienţă minunată de unul singur în afara mediului urban, e de preferat să îi anunţi pe toţi cei apropiaţi ţie unde vei fi, să încerci să le oferi coordonatele exacte şi chiar să încerci să creezi o punte de legătură cu aceştia pentru eventualitatea în care apar anumite nevoi pe parcursul experienţei.

În final, e util de ţinut minte că această dorinţă de a te retrage o perioadă este una foarte normală şi interesul pentru natură este unul extrem de pozitiv. De asemenea, în cazul în care doreşti o astfel de experienţă la niveluri mai reduse, există o mulţime de tabere de camping, la fel de retrase, liniştite şi calme, unde poţi întâlni oameni care doresc o deconectare de la mediul urban.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.