În perioada 27 martie – 1 aprilie 2017 o delegaţie comercială organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Bilaterală România-Brazilia vizitează Brazilia, la iniţiativa preşedintelui Camerei, domnul Nawaf Salameh. Vizita se desfăşoară în Sao Paulo şi Brasilia, capitala federală a Republicii Brazilia. Scopul acestui demers este identificarea de oportunităţi de business pentru oamenii de afaceri din România, precum şi prezentarea unor variante atractive pentru investitorii brazilieni, interesaţi de afaceri în ţara noastră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din agendă: pe 29 martie delegaţia României a avut o întâlnire cu reprezentanţii APEX (Agenţia Braziliană pentru Promovarea Comerţului şi Investiţiilor), entitate implicată în promovarea produselor şi serviciilor braziliene în străinătate. Domnul Mauricio Manfre, Manager of Business Director's Office in cadrul APEX a purtat discuţii referitoare la identificarea cadrului de promovare a relaţiilor bilaterale şi sprijinirea şi oferirea de suport pentru oamenii de afaceri din Brazilia în ceea ce priveşte investiţiile în România şi, la fel, pentru oamenii de afaceri din România pentru investiţiile in Brazilia.

În plus, în cadrul întrevederii cu dl. Manfre s-au discutat potenţiale puncte de interes in relaţiile bilaterale precum industria auto, transporturile pe cale ferată, agricultură, echipamentele agricole şi industria IT. De asemenea, s-a căzut de acord în ceea ce priveşte promovarea unor materiale de comunicare destinate promovării relaţiilor bilaterale între cele două ţări, iar APEX analizează propunerea să ia România in consideraţie pentru misiunile economice ale Braziliei peste hotare, BRACC angajându-se să sprijine APEX cu materiale de comunicare cu privire la România.

De asemenea, în zilele următoare este programată o discuţie cu reprezentanţii CNI Brazilia (Federaţia Naţională Braziliană a Comerţului), organizaţie ce reuneşte 27 de federaţii industriale, peste 1.000 de sindicate şi peste 100.000 de societăţi comerciale. În plus, la finele acestei săptămâni, delegaţia română are în agendă o întrevedere la ambasada României în Republica Federativă Brazilia.

Săptămâna viitoare sunt programate două întâlniri – cea cu FIESP (Federaţia Industriilor din statul Sao Paulo, cea mai importantă asociaţie industrială din Brazilia, afiliată la Confederaţia Naţională a Industriei (CNI) şi cea cu delegatul economic al Romaniei în Sao Paulo.

Delegaţia României este condusă de domnul Nawaf Salameh – Preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Bilaterală România – Brazilia. Din delegaţie fac parte vice-preşedintele BRACC, domnul Stelios Savva, secretarul BRACC, Victor Savi-Nims şi reprezentantul local al Camerei, Gianluca Pires.

Camera de Comerţ şi Industrie Bilaterală România-Brazilia (BRACC) funcţionează în România din anul 2009, cu scopul de a promova industria, comerţul, turismul şi serviciile celor două state, Brazilia fiind principalul partener comercial al României în America Latină.

Relaţia comercială a României cu Brazilia reprezintă aproximativ jumătate (48% în 2013) din volumul total al relaţiilor comerciale cu ţările latino-americane, iar tendinţa de creştere se menţine în continuare, cu perspective favorabile pentru proiecte de interes comun. La fel de important este şi interesul pe care îl au investitorii brazilieni pentru ţara noastră, scopul acestei deplasări fiind prezentarea oportunităţilor de investiţii în România oamenilor de afaceri din Brazilia. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.