Pentru a-şi derula activităţile, o firmă are nevoie de bani pe care să îi poată investi în diverse departamente. Acestea se vor asigura că toate operaţiunile decurg după un calendar bine stabilit, dar şi că societatea reuşeşte să fie solvabilă şi să îşi plătească furnizorii. Cum resursele financiare pot varia de la o lună la alta, obţinerea de finanţare este o soluţie cu ajutorul căreia o companie poate funcţiona în parametri obişnuiţi. Una dintre cele mai comune astfel de surse era până nu demult împrumutul bancar, însă acum există şi alte soluţii avantajoase de a dobândi banii necesari pentru confortul financiar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

3 surse de finanţare alternative împrumutului bancar pentru societăţi

1.  Accesarea de fonduri guvernamentale sau europene

Una dintre modalităţile de a obţine finanţare pentru o firmă este accesarea granturilor guvernamentale şi a fondurilor europene. Avantajul unora dintre ele este că sunt nerambursabile, însă ele vin si cu un dezavantaj şi anume că nu toate tipurile de activităţi sunt eligibile. În afara acestor aspecte, compania trebuie să pregătească destul de multe documente justificative, în timp ce perioada de aşteptare pentru obţinerea banilor poate fi şi ea mai îndelungată în unele cazuri.

2.  Listarea la bursă

O altă variantă care începe să fie din ce în ce mai populară şi în România este listarea la bursă. Aceasta este una dintre cele mai ieftine metode de obţinere de capital pentru o firmă, astfel că vine cu un avantaj major în comparaţie cu accesarea unei linii de credit bancar.  De ce trebuie să ţii cont atunci când alegi această cale? Relaţia cu investitorii primează, astfel că trebuie să ştii cum să comunici cu aceştia. Din fericire, poţi apela la o companie de consultanţă pe piaţa de capital care va şti să te îndrume si să te ajute în comunicarea cu aceştia. Una dintre acestea este Vertik Group care are o experienţă bogată în relaţiile cu investitorii si publicul pentru gestionarea în mod profesionist a legăturii cu aceştia.

3.   Incubatoarele de afaceri

O altă modalitate de a obţine finanţare pentru firmă sunt incubatoarele de afaceri. Acestea nu sunt surse directe de obţinere de fonduri însă, ele oferind mai degrabă consultanţă în accesarea de capital prin cursuri sau prin utilizarea platformelor de crowdfunding, găsirea de business angels sau prin crearea unor legături cu potenţialii investitori. Deşi are şi beneficii, obţinerea de know-how fiind unul dintre ele, dezavantajul este lipsa de predictibilitate, deoarece nu vei şti exact dacă şi care este suma de bani pe care o vei strânge.

În concluzie, există şi alte surse de finanţare în afara liniilor de credit bancar, principalii factori de care ar trebui să ţii cont fiind identificarea soluţiei potrivite pentru firma ta şi utilizarea unor servicii de specialitate pentru a-ţi maximiza şansele de obţinere a capitalului dorit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.