Din păcate există situaţii când din cauza unor probleme de sănătate anumite persoane ajung să fie imobilizate la pat, având nevoie de ajutor necondiţionat. Lucru care este deosebit de frustrant pentru persoana în cauză, deoarece nu este deloc uşor să simţi că nu mai poţi să faci nimic singur, nici măcar lucrurile esenţiale, precum igiena zilnică. Totodată, este foarte greu şi pentru persoanele care au grijă de aceşti oameni, atat fizic, cât şi psihic, deoarece este dureros să vezi pe cineva drag în această situaţie. Motiv pentru care articolul de faţă aduce câteva idei de lucruri pe care să le faci pentru cineva imobilizat la pat şi care îi vor uşura puţin viaţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Descoperă cum poţi să ajuţi o persoană imobilizată la pat:

1. Suport pentru pat

Un suport reglabil pentru pat este ideal pentru sesiunile de relaxare ale bolnavului. Mai exact, când îşi doreşte să citească o carte sau să se uite la televizor, iar poziţia culcat nu este una favorabilă pentru a face aceste activităţi. Acest suport pentru spate, ce se aşează în pat are mai multe poziţii şi are scopul de a-i oferi utilizatorului confortul dorit în realizarea activităţilor menţionate anterior. Acest produs vine cu avantaje şi pentru îngrijitorul persoanei imobilizate la pat, deoarece nu mai este necesar să tot aranjeze pernele la spatele bolnavului până găseşte poziţia potrivită pentru acesta.

2. Sesiuni de tratament pentru escare

De regulă, la persoanele imobilizate la pat este posibil să apară anumite leziuni pe piele, denumite escare. Acestea se instalează din cauza unei compresii îndelungate, ce se localizează pe o anumită parte a corpului. Mai exact, această compresie îndelungată scade fluxul sangvin, ce este găsit în respectiva zonă, aspect care poate duce la moartea ţesuturilor şi formarea unor ulceraţii sau plăgi. Într-o asemenea situaţie un tratament pentru escare la domiciliu este ceea ce bolnavul are mare nevoie, fiind uşor atât pentru persoana imobilizată la pat, cât şi pentru cel care are grijă de ea, deoarece nu este necesară deplasarea niciunuia dintre ei. Echipa de la TruMed.ro oferă acest beneficiu, de a se realiza tratamentul la domiciliu, fiind o echipă formată din profesionişti.

3. Suport emoţional

Oricât de dificil ar fi pentru persoana care are grijă de bolnav este deosebit de important să nu arate acest lucru de faţă cu el. Aici există un motiv solid pentru care nu este în regulă ca persoana imobilizată la pat să vadă cât de greu îţi este să faci faţă acestei situaţii. Mai exact, oamenii aflaţi în astfel de situaţii, oricum, se simt o povară pentru cei dragi şi ştiu că nu este uşor pentru ei, aspecte ce îi afectează. Astfel, este recomandat ca faţă de bolnav să fie păstrată o atitudine pozitivă şi să i se ofere multă iubire, să simtă că este important pentru cei dragi şi că prezenţa lui în viaţa lor înseamnă nespus de mult.

În concluzie, să existe în viaţa ta o persoană dragă, ce este imobilizată la pat este o experienţă dureroasă şi plină de încercări, motiv pentru care este extrem de util să ştii cum să te comporţi cu un om aflat în această situaţie şi cum să îi faci viaţa puţin mai uşoară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.