Taxele de participare de la ediţia aniversară din acest an vor fi donate, din nou, Comitetului Naţional Paralimpic pentru susţinerea sportivilor la Olimpiada Paralimpică de la Rio de anul acesta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
  • ​Înscrierile se pot face pe site-ul www.maratondhl.ro până pe 3 iunie 2016
  • Anul acesta, toţi participanţii înscrişi în competiţie au şansa de a câştiga premiul cel mare - o excursie pentru două persoane la Rio de Janeiro

DHL a dat start înscrierilor la Maratonul DHL Ştafeta Carpaţilor, unul din cele mai îndrăgite evenimente de alergare montana din România, care are loc în Poiana Braşov, şi se află anul acesta la ediţia cu numărul 7.

Evenimentul va avea loc pe 19 iunie 2016.  Maratonul DHL Ştafeta Carpaţilor estimează pentru ediţia de anul acesta o creştere organică cu 20% a participării în competiţie.

Înscrierile sunt deschise pentru concurenţi pe website-ul oficial al competiţiei www.maratondhl.ro, unde găsiţi detalii si despre traseu şi categoriile de concurs.

Maratonul DHL Ştafeta Carpaţilor rămâne un mare susţinător al practicării sportului în aer liber în rândul tinerilor, de aceea aceştia se pot înscrie gratuit în competiţia de ştafetă (limita de vârstă 14 ani) sau semimaraton (limita de vârstă 16 ani).

Crosul copiilor este, de asemenea, o competiţie unde participarea este gratuită şi se adresează celor mici, cu vârste de la 5 la 13 ani, fiind o competiţie separată, dedicată acestora, cu distanţe mai mici de alergare.

2016 este un an excelent pentru mişcare şi sport, fiind marcat de Olimpiada de la Rio. Competiţiile sportive sunt pe un trend ascendent, în plus, ma bucur să constat că un procent mare din populaţia urbană este consumatoare de activităţi sportive. Acest lucru este benefic pentru maratonul nostru şi ne dorim ca şi în acest an să avem la start un număr cât mai mare de alergători. Rămânem alături de sportivii noştri paralimpici care, cu fiecare medalie obţinută la competiţiile internaţionale, sunt mai aproape de podiumul Jocurilor Paralimpice de la Rio de Janeiro din luna septembrie” a declarat Daniel Kearvell, Managing Director DHL Express România.

"În ultimii doi ani DHL a fost alături de noi, contribuind în mare măsură la creşterea performanţei echipei paralimpice. NPC România va participa anul acesta la Jocurile Paralimpice din Rio cu cea mai numeroasa echipă din istoria sa şi va intra în competiţie la cel puţin şase categorii sportive. Până în acest moment avem 11 sportivi calificaţi şi încă cinci în curs de calificare. Dorim ca, din 7 până în 18 septembrie la Jocurile Paralimpice din Rio 2016, să demonstrăm prin rezultatele şi medaliile obţinute că am meritat  încrederea investită de către DHL în sportivii noştri” a declarat Sally Wood-Lamont, Preşedinte Comitetul Naţional Paralimpic.

Ministerul Tineretului şi Sportului sprijină iniţiativele care încurajează mişcarea şi stilul de viaţă sănătos. Maratonul DHL Ştafeta Carpaţilor este mai mult decât o competiţie realizată profesionist, cu o tradiţie de 11 ani. Mulţumită acestui proiect generos şi a promovării responsabilităţii sociale prin implicarea în cauze caritabile, anul acesta se va deplasa la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro, cea mai numeroasă echipă de sportivi români. Felicitări pentru longevitate, constanţă şi implicare! Nu e uşor să organizezi o competiţie internaţională cum e Maratonul DHL, pe un traseu montan dificil, dar spectaculos. Succes! a declarat Elisabeta Lipă, Ministru Tineretului şi Sportului.  

Gheorghi Filip, primul sportiv paratir cu arcul care s-ar putea califica pentru Jocurile Paralimpice de la Rio după ce va trece cu brio 3 competiţii din acest an, Octavian Ilina şi Naomi Ciorap înotători calificaţi deja au fost prezenţi la eveniment în calitate de ambasadori ai Maratonului DHL Ştafeta Carpaţilor şi o parte dintre sportivii care vor reprezenta România la Olimpiadă Paralimpică de la Rio.

Alături de ei, fostele campioane olimpice Andreea Răducan, Monica Roşu şi Constantina Diţă, fostul rugbist George Baltă, împreună cu persoanele publice Carmen Brumă, dr. Şerban Damian şi Sonia Argint Ionescu, susţin ediţia de anul acesta a maratonului.

Concurenţii se pot înscrie până pe data de 3 iunie, iar taxele de participare se modifică după cum urmează: 15 februarie – 25 martie : 70 lei/ membru de echipă – pentru companii şi pentru persoane fizice, 25 martie – 3 mai : 115 lei  /membru de echipă – pentru companii şi 90 lei /participant – pentru persoane fizice, 3 mai – 3 iunie : 140 lei / membru de echipă – pentru companii şi 115 lei/ participant – pentru persoane fizice. Persoanele sub 18 ani beneficiază de gratuitate.

Partenerii strategici din acest an sunt Ministerul Tineretului şi Sportului, Direcţia de Sport a Judetului Braşov, Ro Club Maraton, Medlife, World Class, Smile Experts, Easy Plast.

Partenerii media sunt: Europa FM, Hotnews.ro, Eva.ro, Men`s Health, National Geografic, Auto, Moto şi Sport, News.ro, CSR Media, doingbusiness.ro.

Toate detaliile legate de eveniment sunt disponibile pe website-ul www.maratondhl.ro.

Vă aşteptăm la Start!

-       Încheiere -

Media Contact:

Nume: Luana Dumitrescu

Mobil: +40 740 305 264

E-mail: luana.dumitrescu@dhl.com

Nume: Denissa Scutaru

Mobil: + 40 754 021 625

E-mail: denissa.scutaru@wunderman.com

maratondhl.ro

https://www.facebook.com/dhlmaraton

DHL – The logistics company for the world

DHL is the leading global brand in the logistics industry. DHL’s family of divisions offer an unrivalled portfolio of logistics services ranging from national and international parcel delivery, international express, road, air and ocean transport to industrial supply chain management. With more than 325,000 employees in over 220 countries and territories worldwide, they connect people and businesses securely and reliably, enabling global trade flows. With specialized solutions for growth markets and industries including e-Commerce, technology, life science and healthcare, energy, automotive and retail, a proven commitment to corporate responsibility and an unrivalled presence in developing markets, DHL is decisively positioned as “The logistics company for the world”.

DHL is part of Deutsche Post DHL Group. The Group generated revenues of more than 56 billion euros in 2014.

Maratonul DHL Ştafeta Carpaţilor 

Maratonul DHL Ştafeta Carpaţilor este un eveniment aflat la a şaptea ediţie, devenind unul dintre cele mai populare evenimente de acest gen din România, cu un număr de participanţi în continuă creştere. Prima ediţie a avut loc în 2005. Maratonul DHL Ştafeta Carpaţilor s-a impus ca un eveniment de notorietate, numărul total al alergătorilor fiind de peste 3700, în timp ce, mai mult de 300 de companii importante şi-au aliniat echipe proprii la start. Maratonul DHL este un eveniment de alergare montana unic în România, având elemente specifice, cum ar fi: traseu, detalii de organizare, componenta caritabila şi de promovare a sportului în rândul tinerilor. Fondurile strânse ajung la 100,000 de euro şi au fost donate unor ONG-urilor dedicate copiilor suferinzi sau aflati în dificultate: Fundaţia Hospice Casa Speranţei, Asociaţia Noi Orizonturi - Familia, Fundatia Light Into Europe şi Salvaţi Copiii România.

Comitetul Naţional Paralimpic este dedicat promovării şi progresului mişcării paralimpice din România.  Principalele sale obiective sunt: Promovează sportul paralimpic fără nici o discriminare în România, pentru a oferi o lume mai bună persoanelor cu dizabilităţi sau dezavantajate; Creşte nivelul de conştientizare a mişcării paralimpice în România, asigură şanse şi sprijin financiar egale între sportivii cu dizabilităţi şi cei fără dizabilităţi; Încurajează tinerii cu dizabilităţi de a practica un sport, precum şi popularizează sportul paralimpic ca provocare, motivaţie şi mod de integrare socială, îmbunătăţeşte starea de sănătate prin antrenarea reflexelor, a forţei corpului şi puterii de concentrare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.