Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Eşti pasionat de gaming şi nu ştii ce să alegi? Eşti în căutarea unui dispozitiv perfect pentru a-ţi îmbunătăţi experienţa de jocuri pe computer? Atunci ai aterizat la locul potrivit. Alegerea între un laptop şi un PC desktop poate fi o sarcină dificilă, dar nu-ţi fă griji, există câteva aspecte cărora ar fi indicat să le acorzi o atenţie sporită pentru a-ţi uşura considerabil procesul.

Iată care sunt principalele avantaje, dezavantaje şi compromisuri de care trebuie să ţii cont la alegerea dintre un laptop de gaming şi un PC 

 

1. Portabilitatea

La acest capitol laptopurile destinate gamingului sunt mult peste PC-uri. Dacă optezi pentru un laptop MSI vei avea parte de proprietăţi similare cu cele a unui computer performant de gaming, fără să renunţi la avantajul portabilităţii lui. Găseşti astfel de dispozitive pe altex.ro la preţuri foarte bune. Pe de altă parte un desktop, chiar şi integrat în monitor, vine însoţit de, minim, un mouse şi o tastatură, ceea ce reprezintă un dezavantaj clar legat de portabilitatea lui.

 

2. Performanţă

Când vine vorba de performanţă, un PC desktop câştigă clar. Are un procesor mai puternic (GPU) şi mai mult RAM decât un laptop. Acest lucru înseamnă că se poate ocupa de mai operaţiuni, deci are o putere de procesare mai mare, ceea ce se traduce printr-o performanţă mai bună a jocurilor, rate de cadre mai mari şi un joc mai cursiv. Cu toate acestea, există laptopuri care vin cu componente destul de puternice, ce se pot ridica la un nivel apropiat unui desktop performant.

 

2. Upgrade-ul ulterior

Actualizarea ulterioară este mult mai uşoară şi mai ieftină la un PC decât la un laptop. Poţi schimba cu uşurinţă componente, cum ar fi placa grafică, procesorul şi memoria RAM, fără a fi nevoie să înlocuieşti întregul sistem. Schimbând componentele esenţiale, poţi prelungi durata de viaţă a computerului tău şi îl poţi face să performeze chiar şi la cele mai noi jocuri din industrie. Pe de altă parte, laptopurile nu sunt la fel de flexibile atunci când vine vorba de upgrade. Majoritatea laptopurilor au opţiuni limitate de upgrade. Asta înseamnă că este posibil să trebuiască să înlocuieşti întregul computer atunci când doreşti să faci un  upgrade semnificativ performanţei.

 

4. Dimensiunea ecranului

Dimensiunea ecranului este, de asemenea, un factor important de luat în considerare atunci când ai de ales între un laptop sau un PC desktop. Dacă eşti în căutarea unui ecran mai mare, atunci un PC desktop este opţiunea mai viabilă. Computerele desktop pot fi conectate cu uşurinţă la monitoare mai mari pentru o experienţă de joc mai captivantă. Cu toate acestea, dacă eşti mai mereu în mişcare sau nu ai mult spaţiu la dispoziţie, atunci un laptop ar putea fi o opţiune mai bună. 

 

În concluzie, alegerea dintre un laptop şi un computer personal de tip desktop se reduce la nevoile şi preferinţele tale specifice. Dacă eşti în căutarea celei mai bune experienţe de joc cu capacitatea de a actualiza componentele individuale, atunci un desktop este alegerea corectă. Cu toate acestea, dacă ai nevoie de un computer portabil şi care îţi poate oferi în continuare performanţe excelente, atunci un laptop MSI ar putea fi cea mai bună opţiune. Indiferent ce alege, asigură-te că faci cercetări minuţioase şi găseşti un dispozitiv care să se potrivească nevoilor şi bugetului tău.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.