Costurile în creştere ale energiei şi preocupările în ceea ce priveşte sustenabilitatea pe termen lung au sporit interesul pentru înlocuirea sistemelor tradiţionale de încălzire, precum centralele pe gaz sau lemne, cu soluţii moderne de încălzire.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru cei care planifică renovarea casei sau au în vedere modernizarea sau înlocuirea centralei termice fără a fi nevoie să schimbe radiatoarele existente, cea mai nouă pompă de căldură de la Daikin, Altherma 3 R MT, este soluţia ideală.

Gama Daikin Altherma de pompe de căldură aer-apă oferă încălzire, răcire şi apă caldă menajeră, cu  un consum redus de energie. Similar cu celelalte produse din gamă, noua Daikin Altherma 3 R MT oferă casei un nivel ridicat de confort, eficienţă energetică şi un design atractiv.

O opţiune facilă şi prietenoasă cu mediul, perfectă pentru renovări şi înlocuirea vechilor sisteme de încălzire.

Cea mai nouă soluţie de climatizare şi apă caldă menajeră din portofoliul Daikin este o pompă de căldură tip refrigerant split, de temperatură medie, ce poate fi conectată la radiatoarele existente, la încălzirea prin pardoseală, la un boiler de apă caldă compatibil sau chiar şi la panourile solare. La fel ca întreaga gamă, noul produs Daikin Altherma 3 R MT oferă un confort ridicat, eficienţă energetică şi design atrăgător.

Utilizând agent frigorific în locul apei, conductele mai mici şi mai flexibile conectează unităţile exterioare şi interioare ale pompei de căldură făcând procesul de instalare uşor şi rapid deopotrivă. Aceasta presupune şi costuri de instalare mai mici decât la alte sisteme.

Impactul asupra mediului capătă o importanţă din ce în ce mai mare când vine vorba de noi tehnologii, iar proiectanţii Daikin au mereu în vedere acest aspect atunci când gândesc şi creează noi produse şi sisteme de control al temperaturii. Altherma 3 R MT nu face excepţie şi, prin urmare, foloseşte agent frigorific R-32, cu impact redus asupra mediului.

O soluţie eficientă şi flexibilă pentru orice locuinţă

Creată special pentru proiecte de renovare, Daikin Altherma 3 R MT este potrivită pentru înlocuirea sau modernizarea centralelor termice tradiţionale pe gaze sau lemne, fără a fi necesară înlocuirea radiatoarelor pe care le avem deja instalate în casă.

Această nouă gamă de pompe de căldură este compusă dintr-o unitate exterioară care poate fi combinată cu una dintre cele trei tipuri de unităţi interioare diferite. Unitatea de pardoseală are un boiler de apă integrat, ceea ce o face ideală pentru înlocuirea boilerului existent, oferind astfel o singură soluţie pentru încălzire, răcire şi apă caldă menajeră. Aceasta dispune şi de funcţia Bizone pentru controlul temperaturii în două zone diferite ale casei dumneavoastră.

Cea de-a doua unitate interioară Altherma 3 R MT, care este mai compactă şi se poate monta pe perete, poate fi combinată fie cu un boiler de apă compatibil existent, fie cu unul nou.

În cazul în care există deja sau urmează să fie instalate panouri solare fotovoltaice sau colectoare termice, unitatea ECH2O are un rezervor de apă care se conectează la acestea, maximizând eficienţa energetică a sistemului de încălzire, răcire şi apă caldă menajeră, pe termen lung.

Toate unităţile Daikin Altherma 3 R MT au un rating de eficienţă de până la A+++ pentru încălzirea spaţiului, în timp ce unităţile pe pardoseală şi ECH2O au un rating A+ pentru apă caldă menajeră. Aceste pompe de căldură sunt extrem de eficiente şi asigură o temperatură a agentului termic la ieşire de 65°C, la temperaturi exterioare de până la -15°C, ceea ce este suficient pentru a funcţiona cu radiatoarele de înaltă temperatură existente. Aceste pompe de căldură sunt garantate să funcţioneze chiar şi acolo unde temperaturile exterioare pot ajunge până la -25°C, fiind ideale pentru cei care locuiesc într-o zonă în care iernile sunt extrem de reci.

Dar temperaturile din Europa au crescut în ultimii ani atât de mult încât aparatele de aer condiţionat au devenit o necesitate pentru majoritatea dintre noi. Ca un avantaj suplimentar faţă de o centrală termică tradiţională, Altherma 3 R MT poate fi folosită şi cu un convector cu pompă de căldură pentru a asigura răcirea în lunile mai calde de vară, fiind nu numai o soluţie eficientă pentru încălzire şi apă caldă menajeră, ci şi o soluţie ce oferă confort termic în casă pe tot parcursul anului.

Ideală pentru case de orice dimensiune

Spaţiul necesar poate fi deseori o limitare atunci când ne dorim să schimbăm sistemul de încălzire sau răcire din casă. Daikin Altherma 3 R MT ne scuteşte şi de această grijă. Unitatea exterioară având dimensiuni reduse, se potriveşte chiar şi pe balconul unui apartament sau într-o grădină restrânsă, în timp ce fiecare dintre unităţile interioare este îndeajuns de elegantă şi modernă pentru a se potrivi perfect în orice încăpere. Unităţile pe pardoseală şi ECH2O ocupă de asemenea un spaţiu restrâns, necesitând o suprafaţă minimă de spaţiu pe podea. Acolo unde spaţiul este mai limitat, unitatea de perete Altherma 3 R MT poate fi opţiunea ideală.

Puterea sonoră scăzută a celor trei unităţi interioare este un alt atu cu care se prezintă Altherma 3 R MT şi aduce liniştea mult visată, fiind perfectă pentru orice cameră sau loc din casă, indiferent de opţiunea aleasă.

Conectată la lumea modernă

Astăzi, opţiunea interconectării şi gestionării de la distanţă a aparatelor din casă este din ce în ce mai importantă, iar Daikin Altherma 3 R MT oferă o varietate de opţiuni în acest sens. Pregătită pentru cloud, noua pompă de căldură poate fi conectată cu uşurinţă la reţeaua WIFI de acasă, astfel încât să poată fi setată şi controlată printr-o aplicaţie, oriunde ne-am afla.

De asemenea, controlul se poate realiza şi vocal, integrându-l în Google Assistant sau Amazon Alexa.

Fie ca parte dintr-o întreagă renovare a locuinţei, fie doar pentru a înlocui centrala termică tradiţională existentă, gama de pompe de căldură aer-apă cu agent frigorific Daikin Altherma 3 R MT este opţiunea perfectă pentru modernizarea sistemului de climatizare şi apă caldă menajeră al casei.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.