Sănătatea ta şi a familiei este cea mai importantă. Un factor esenţial în acest sens este calitatea aerului pe care îl respiri. Adesea aerul din locuinţă este mai poluat decât cel de afară, ceea ce în timp poate duce la boli respiratorii sau la chiar la probleme cardiace. Principalii poluanţi ai casei sunt mucegaiul, igrasia, fumul de ţigară, praful, produsele casnice de curăţenie, bioaerosolii de la sistemele de ventilaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În rândurile următoare vei câteva metode naturale de purificare

Aeriseşte cât de des

Aerul de afară şi razele soarelui vor împrospăta atmosfera din casă. Este recomandat să aeriseşti la prima oră a dimineţii pentru a elimina dioxidul de carbon şi impurităţile cumulate pe timpul nopţii. Aerul rece de dimineaţă este cel mai curat, el va revigora atmosfera din casă şi pe tine te va înviora, pregătindu-te pentru o nouă zi. Aerisistul frecvent reduce riscul de apariţie a igrasiei, dar şi a migrenelor şi ajută la creşterea puterii de concentrare. Pentru un somn liniştitor, seara înainte de culcare lasă geamul deschis 5-10 minute şi vei observa rapid care sunt beneficiile împrospătării aerului din locuinţă.

Decorează casa cu plante naturale

Plantele verzi sunt renumite pentru capacitatea lor de a absorbi dioxidul de carbon, eliberând oxigen. Acestea nu doar purifică, ci şi înfrumuseţează locuinţa şi conferă o stare de bine. Printre cele mai bun plante cu rol purificator regăsim palmierii de cameră, ficusul, Dracaena, feriga Boston, iedera de interior, aloe vera, azaleea. E de preferat să fie amplasate în colţurile încăperilor, pe birou sau pe pervazul ferestrei la soare, în funcţie de specificul fiecăreia. Pentru efect îndelungat şi de calitate, nu uita să ştergi frunzele de praf.

Apelează la aromaterapie

Creează atmosfera de spa cu ajutorul lumânărilor parfumate sau a kiturilor de aromaterapie. Aceste kituri conţin difuzoare de uleiuri aromatice sau lămpi catalitice. Contrar aşteptărilor, lumânările parfumate din ceară de albine sau de soia sunt mai puţin dăunătoare decât sprayurile odorizante de cameră. Ele ionizează aerul şi neutralizează compuşii toxici. Evită-le pe cele din parafină derivată din petrol, fiindcă acelea sunt nocive. Lumânările parfumează încăperea şi au rol decorativ.

Lămpile catalitice atrag moleculele de impurităţi şi le distrug, împiedicând, în acelaşi timp, refacerea lor. Pentru persoanele sensibile care suferă de alergii şi copii, există posibilitatea de a folosi combustibil neutru, astfel că ai face bine să vezi modelele de lămpi catalitice de la Sensodays.ro, care au un aspect deosebit şi îţi vor înfrumuseţa căminul. Uleiurile esenţiale pure au efect antiseptic şi ucid 99,96% din bacterii. Spre deosebire de lumânările parfumate, mirosul emanat persistă chiar şi două ore după stingerea lămpii.

Curăţă regulat baia şi sistemul de ventilaţie

Baia şi sistemul de ventilaţie reprezintă o adevărată sursă de miros urât şi de microbi, declânşând astmul. Ele absorb impurităţile din atmosferă pe care le eliberează înapoi în locuinţă. Prepară o soluţie din apă cu bicarbonat sau cu zeamă de lămâie, care nu numai că vor neutraliza mirosurile, dar vor şi dezinfecta şi albi suprafeţele curăţate.

Poluarea aerului din interior poate apărea din diverse cauze, însă poate fi combătută, prevenind astfel eventual probleme de sănătate. Aceste metode naturale sunt simple şi uşor de pus în practică, demonstrându-şi eficienţa de-a lungul timpului. Tu ce metode de purificare preferi?

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.