Într-o lume agitată, în care programul nostru zilnic este mereu în viteză, deseori neglijăm importanţa unei alimentaţii sănătoase şi echilibrate. Clasicul de trei mese pe zi şi două gustări este un ideal care poate funcţiona foarte bine pentru anumite organisme. Însă gustarile sunt o alegere frecventă şi pentru aceia care nu au suficient timp să mănânce o masă copioasă. Din fericire, există o mulţime de idei de gustări care nu numai că satisfac pofta de mâncare, dar au şi efecte benefice pentru organismul nostru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vezi mai jos câteva idei de gustări delicioase şi sănătoase:

Mix de nuci şi seminţe

Un mix de nuci şi seminţe este o gustare perfectă pentru a-ţi satisface pofta de ceva de ronţăit, fiind şi o variantă destul de săţioasă. Acestea sunt bogate în grăsimi sănătoase, proteine şi fibre, care îţi oferă o senzaţie de saţietate pe termen lung. Poţi opta pentru o combinaţie de alune, nuci, migdale, seminţe de dovleac şi de susan. Aceste oleaginoase sunt destul de calorice, aşa că ai grijă la porţia pe care o consumi, este indicat să le cântăreşti înainte pentru a-ţi lua exact porţia de care ai nevoie.

Jeleuri cu vitamine

O idee mai neobişnuită de gustare sunt jeleurile cu vitamine. Există mai multe tipuri de jeleuri cu vitamine, în funcţie de ce ingrediente îţi doreşti. Un exemplu inedit sunt jeleurile cu cbd. Acest tip de jeleuri conţin cannabidiol, dar şi un complex de alţi nutrienţi esenţiali pentru imunitate, cum ar fi vitaminele A, E, C, D, B, dar şi calciu şi zinc. Pot fi o gustare excelentă, mai ales pentru acele momente când ai poftă de dulce. Atenţie, totuşi, aceste jeleuri cu cbd, care se găsesc pe CanaMarket.ro, nu sunt un desert şi nu trebuie consumate în cantităţi prea mari, ci după indicaţiile de pe ambalaj.

Humus şi crudităţi

Humusul este o pastă preparată din năut, ulei de măsline, usturoi, tahini şi alte condimente. Este o sursă bogată de proteine, fibre şi grăsimi sănătoase, iar în combinaţie cu alte legume este gustarea ideală. Poţi alege să-l consumi cu diverse crudităţi, precum morcovi, ardei gras sau castraveţi, în funcţie de preferinţe. Este genul de gustare săţioasă, care îţi va potoli pentru suficient pofta de mâncare şi îţi va da un boost de energie.

Smoothie verde

Un smoothie verde este o opţiune excelentă pentru a-ţi încărca bateriile pe parcursul unei zile. Poţi combina frunze de spanac sau kale cu fructe precum banane, mere, kiwi sau afine. Adaugă şi puţină apă sau lapte vegetal pentru a obţine o consistenţă cremoasă. Smoothie-ul verde este o sursă excelentă de vitamine, minerale şi antioxidanţi, care îţi vor oferi un impuls de energie şi vitalitate.

Seminţe de chia

Seminţele de chia sunt bogate în fibre şi antioxidanţi. Ele pot contribui la scăderea colesterolului, reglarea glicemiei şi îmbunătăţirea digestiei. Seminţele de chia pot fi consumate alături de iaurt şi cereale, pot fi adăugate în smoothie-uri sau chiar în deserturi alături de fructe şi alte alimente pline de vitamine şi nutrienţi. Sunt recomandate chiar şi copiilor, fiind o alternativă de dulce sănătoasă, care va fi pe placul lor.

Acestea sunt doar câteva idei de gustări sănătoase şi delicioase care pot avea efecte benefice pentru organismul tău. Experimentează şi descoperă combinaţiile care îţi plac cel mai mult şi bucură-te de beneficiile unei alimentaţii sănătoase şi echilibrate!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.