Cei care lucrează în laboratoare sau care se ocupă cu asigurarea echipamentelor necesare în cadrul acestora ştiu care este rolul pe care îl îndeplinesc termohigrometrele şi cât este de importantă existenţa lor în astfel de spaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este vorba despre instrumentele ce prezintă funcţii complexe, ce realizează măsurarea temperaturilor specifice unui mediu ambiant, precum şi gradul de umiditate al acestuia. Precisa – magazin online specializat în aparatură, echipamente şi consumabile de laborator – a sesizat nevoia publicului faţă de termohigrometru, astfel că pune la dispoziţie modele variate în acest sens.

Termohigrometrul şi rolul acestuia în cadrul laboratorului – de urmărit în alegerea sa

Nimeni nu poate să conteste utilitatea pe care o prezintă aceste dispozitive. Indiferent că este un model standard sau unul profesional, se foloseşte într-o varietate de domenii, fiind adaptat după nevoie. Este ideal pentru monitorizarea constant a anumitor valori, motiv pentru care alegerea sa trebuie făcută responsabil.

Durabilitatea şi implicit rezistenţa sunt doi factori pe care orice cumpărător trebuie să îi aibă în centrul atenţiei vizavi de această achiziţie. Numeroşi factori externi pot avea impact asupra funcţionării sale, astfel că respectarea unor paşi este obligatorie în cazul acesta.

Se recomandă utilizarea exclusivă în interior modelele ce au fost concepute în acest sens şi pentru experior cele ce beneficiază de caracteristicile necesare. Se vor utiliza în exterior modelele bine etanşate, care dispun de carcase ce nu prezintă risc de oxidare în contactul cu un nivel sporit de umiditate. De asemenea, trebuie să facă faţă temperaturilor foarte ridicate, respectiv foarte scăzute ce pot caracteriza un mediu.

Fiecare model în parte oferit pe site-ul www.precisa.ro va dispune de certificare în acest sens, fiind de asemenea însoţit de specificaţii tehnice şi de utilizare.

Tipul de termohigrometru trebuie să fie de asemenea potrivit necesităţilor, respectiv să poată fi utilizat fără probleme. Se găsesc la ora actuală pe piaţă modele analogice şi modele digitale. Este vorba despre tipul afişajului de valori, a tipului de interpretare şi analiză de date.

În prezent alegerea înclină spre modelele digitale de termohigrometre, îndeosebi în mediul casnic. Este cel care preia informaţiile de bază prin senzorului dedicat şi are reacţii diverse, raportat la umiditatea regăsită în aer. Opţiunile pe care le propun specialiştii Precisa se disting prin acurateţea ce le caracterizează. De asemenea, citirea lor este facilă şi asemenea şi interpretarea. Le pot folosi cu succes şi cei care nu au vreun fel de experienţă în ceea ce le priveşte.

Când aparatura prezintă acurateţe, asta se traduce automat şi prin eficienţă sporită. Termometrul dispozitivului prezintă trei parametri la care cumpărătorul trebuie să se raporteze în momentul achiziţiei. Este vorba despre nivelul de toleranţă al acestuia, dspre domeniul de măsurare a temperaturii şi despre rezoluţia acestuia. Astfel termometrul trebuie să indice valorile la care se pot analiza date exacte. Este considerat parte din categorie modelelor performante cel care oferă un domeniu de măsurare cuprins între -20 şi 500 C.

Referitor la toleranţă, aceasta se referă la minimul care poate fi înregistrat ca eroare. Este ideal să fie cuprins între 1 şi 20 C, cu plus sau cu minus, cel mult. Nu în cele din urmă, rezoluţia face referire la unitatea de măsură minimă pe care o afişează termometrul şi trebuie să prezinte valori similare celor menţionate anterior.

Referitor la higrometru, acesta măsoară umiditatea în umiditate relatică – UR. E de preferat să vizeze valori între 30 – 60% UR pentru că orice e mai scăzut poate cauza afecţiuni respiratorii, cel puţin în mediile casnice. Aerul uscat favorizează dezvoltarea de viroze.

De asemenea, trebuie avut în vedere că o umiditate prea mare, ce depăşeşte intervalul menţionat va influenţa nivelul confortului. În acest mod sunt influenţate şi procesele fiziologice, fiind o piedică vizavi de reglarea temperaturii organismului.

În alegerea unui termohigrometru se va ţine cont de altfel şi de calitatea produsului. Atunci când se foloseşte, spre exemplu, într-un depozit de medicamente, acesta trebuie să ofere o precizie completă. În caz contrar, medicamentele vor fi alterate din cauza stocării lor într-un mediu inadecvat.

După materialele pe care le au în compoziţie, aceste dispozitive pot să prezinte un nivel mai înalt sau mai scăzut de acurateţe. Spre exemplu, în cadrul unei locuinţe acesta poate fi şi mai puţin exact pentru a asigura un confort termic optim şi un grad potrivit al umidităţii aerului.

Se găsesc în orice caz termohigrometre profesionale ce prezintă performanţe mai înalte şi dispun şi de diverse funcţii suplimentare, modele semiprofesionale – de obicei potrivite pentru depozitele de alimente sau în construcţii, dar şi convenţionale. Acestea din urmă se folosesc îndeosebi în spaţii de birou, locuinţe, magazie etc.

Desigur că nu în cele din urmă, un aspect de avut în vedere este preţul. Cei interesaţi găsesc soluţii calitative, la costuri echilibrate, pe site-ul precisa.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.