Opera Naţională Bucureşti prezintă joi, 13 decembrie, începând cu ora 18:30 spectacolul „Otello” de Giuseppe Verdi. Regia artistică, decorul şi luminile poartă semnătura maestrului Giancarlo del Monaco, costumele sunt realizate de Stella del Monaco. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Alberto Veronesi - invitat. Maestru de cor, Daniel Jinga. Asistent de costume este Ricardo Coelho, iar asistent de regie Alex Nagy.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Creaţia verdiană a reprezentat prin excelenţă o împletire perfectă a artei dramatice cu muzica. De-a lungul secolelor, „Otello” s-a dovedit a fi o capodoperă care s-a evidenţiat nu doar prin simbolurile filosofice, ci şi prin trăirile  tulburătoare şi puternice ale personajelor, din punct de vedere teatral.

Regizorul Giancarlo del Monaco, despre montarea de pe scena Operei Naţionale Bucureşti: „Eu fac o cercetare minimalistă scenografică, în sensul că spaţiile nu mai sunt definite de un realism primitiv care reprezintă Ciprul, care poate reprezenta Veneţia şi tot ceea ce este ; e o cercetare care vrea să se sublimeze şi să se înalţe în inima personajelor, lucru mult mai important decât faptul de a nara o poveste. Este necesar să povestim situaţii umane, situaţii foarte dificile, complicate, ca gelozia, rasismul, răul, binele... Spre exemplu, răul şi binele se confruntăîn această operă între Desdemona şi Iago, de acord ? Otello este o victimă, o victimă a răului ; chiar şi Desdemona este o victimă a răului,dar confruntarea dintre bineşi rău este reprezentată de Iago-Desdemona. În această confruntare, eu vreau să centrez atenţia publicului pe acţiunea scenică şi pe dramă, mai mult, pe psiho-drama acestei poveşti.”

Biletele se găsesc pe tickets.operanb.ro şi la casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti (program luni – duminică între orele 10:00 - 13:00 şi 14:00 - 19:00).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.