Lucrările de construcţie a reţelei metropolitane de fibră optică Netcity se desfăşoară într-un ritm fără precedent, ajungând la peste 50 de kilometri de infrastructură subterană pe lună. În prezent se lucrează în cartierele Tei – Colentina, Berceni – Aparatorii Patriei, Titan-Industriilor, fiind planificate noi lucrări în cartierul Cotroceni. Lucrările aflate în desfăşurare sunt într-o fază avansată de execuţie şi însumează cca 200 de kilometri de reţea subterană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Netcity Telecom intentionează să extindă lucrările de construcţie în ritm susţinut în toate sectoarele Capitalei, fiind vizată atingerea cat mai rapidă a indicatorilor din studiul de fezabilitate aferent Etapei II, recent aprobaţi de către Primăria Municipiului Bucureşti.

„Atingerea obiectivelor Etapei II este o prioritate pentru noi, pentru care ne-am pregătit temeinic şi care presupune o mobilizare semnificativă de resurse.  Prognoza este deja îmbucurătoare, faza de proiectare pentru investiţia Netcity 2020 are deja un avans semnificativ, permiţându-ne o derulare sustinută a lucrărilor de construcţie.  Eforturile noastre în implementarea cu succes a proiectului au scopul de a oferi oraşului o infrastructură modernă, pregatită pentru noile tehnologii, tot mai mulţi bucureşteni urmând a beneficia de servicii de telecomunicaţii în condiţii de calitate şi siguranţă”, a declarat Adrian Răcăşan, CEO Netcity Telecom.

În aprilie 2018, compania Netcity Telecom, parte a grupului Electrogrup Infrastructure | E-INFRA, a contractat printr-un sindicat de bănci format din Banca Comercială Română şi BRD Groupe Societe Generale majorarea facilităţii de credit de tip club loan, în valoare de 36 millioane euro, obţinut în decembrie 2016, cu o nouă facilitate, de 10 milioane euro, pentru asigurarea fondurilor necesare pentru dezvoltarea  proiectului. Astfel, la ritmul actual de construire, compania estimează că, până în 2020, investiţia privată va depăşi 70 milioane de euro.

Despre Netcity Telecom

Compania Netcity Telecom a fost fondată în 2007 si este operatorul reţelei metropolitane de fibră optică a Municipiului Bucureşti pentru telecomunicaţii „Netcity”.

Netcity Telecom face parte din grupul Electrogrup Infrastructure | E-INFRA, un grup de cinci companii active în domeniul infrastructurii de energie si telecomunicaţii, din care mai fac parte Electrogrup SA,  Direct One SA, Nova Power & Gas SRL, precum şi WESEE SRL, în care grupul are o deţinere de 40%.

viewscnt

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.