Capitala a fost gazda celei de-a doua etape din Campionatul Naţional Women Rally - Bosch Car Service 2021, Trofeul Enel X. 56 de maşini au fost prezente în weekend la competiţia dedicată doamnelor şi domnişoarelor, într-un concept unic care îmbină competiţia cu momente de relaxare şi socializare în comunitatea automobilistică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul a început vineri după-masa cu startul festiv, unde, alături de preşedintele Federaṭiei Române de Automobilism Sportiv, domnul Norris Măgeanu, a fost prezentă, ca invitat special, Silvia Stroescu, campioană mondială şi olimpică la gimnastică artistică. Auto Cobălcescu a pus la dispoziţie cele cinci maşini BMW şi Mini ale ambasadoarelor Women Rally care au deschis ceremonia, fiind urmate de către concurentele care au fost prezentate pe rând pentru publicul prezent la Romexpo.

Dimineaţa zilei de sâmbătă a readus emoţiile la cote maxime, traseul de concurs amenajat chiar în faţa pavilionului central Romexpo fiind cu totul nou. Complementar, partenerii etapei de la Bucureşti au amenajat o zonă amplă de relaxare, cu băuturi răcoritoare şi activităţi diverse, păstrând astfel structura care a făcut din evenimentele Women Rally cele mai îndrăgite ocazii de socializare pentru comunitatea pasionatelor de maşini.

În continuarea demersului de promovare a mobilităţii sustenabile, Enel X, partenerul principal al etapei de la Bucureşti, a amenajat o zonă cu staţii de încărcare mobile, care au stat la dispoziţia concurentelor din clasa 4, dedicată maşinilor electrice şi susţinută de George, primul banking inteligent.

Cele două manşe de concurs s-au desfăşurat în intervalul 10:00-16:00, iar cele mai rapide trei concurente ale fiecărei clase au urcat pe podium la festivitatea de premiere care a avut loc în aceeaşi seară, la Ramada Parc Hotel.

Cea mai rapidă concurentă şi singura care a trecut sub pragul de 1 minut în manşele de concurs este debutanta Catherine Rădulescu, care a concurat la volanul unui Honda Civic Type R la clasa 3: “În primul rând vreau să le mulţumesc organizatorilor şi sponsorilor care au făcut posibilă această competiţie, pentru mine, în special, are mare însemnătate deoarece într-o formă foarte apropiată mi s-a împlinit un vis din copilărie.

Nu pot să explic prin ce emoţii am trecut încă de vineri, iar sâmbătă efectiv nu-mi amintesc dacă am respirat în timpul manşelor. Rezultatul a fost o surpriză şi pentru mine, nu am aspirat la podium, ştiu ca îmi doream totuşi să ies în top 10 la clasa mea şi în top 15 la general, având ca singură experienţă şofatul constant prin Bucureşti şi capcanele lui din ultimii 10 ani.

Am participat cu gândul să experimentez ce înseamnă o competiţie auto pentru că îmi doresc să aprofundez şi să dezvolt această dragoste pentru maşini într-o altă formă.

M-am simţit minunat alături de voi şi, împreună cu suportul familiei, prietenilor şi colegilor de serviciu am reuşit să am această performanţă neaşteptată. Vă mulţumesc şi vă îmbrăţişez!

Clasament General (clasele 1-3)

Locul 1 - Catherine Rădulescu, Honda Civic Type R

Locul 2 - Izabella Gavrilă, Citroen C2

Locul 3 - Sabina Ghiormescu, BMW X2 XDrive 25D

Vicecampioanele claselor 1 şi 2 din sezonul 2020, Izabella Gavrilă respectiv Mirela Bejnariu, au urcat acum pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, demonstrând un progres categoric.

Women Rally înseamnă pentru mine un prim pas în lumea motosportului, o provocare de la etapă la etapă, în care emoţiile, dorinţa de a evolua, de a fi în fruntea clasamentului se combină cu un sentiment superlativ, în care ne bucurăm de fiecare clipă. Prin acest concurs îmi întind limitele, încercând să îmi menţin constanţa şi spiritul sportiv. Mulţumesc organizatorilor şi participantelor şi îndemn pe toată lumea să încerce un astfel de concurs, desfăşurat în cadru legal, să îşi testeze abilităţile de pilot!” a declarat Izabella Gavrilă, câştigătoarea clasei 1.

Podiumul clasei 1 (motoare până în 1600 cmc):

Locul 1 - Izabella Gavrilă, Citroen C2

Locul 2 - Alexandra Catană, Mini Cooper

Locul 3 - Cătălina Diac, Renault Megane

Competiţia Women Rally reuşeste să mă surprindă plăcut chiar după ani buni de la prima ediţie. Organizarea ireproşabilă şi mirosul de cauciucuri încinse sunt atuurile acestui eveniment unic în ţara noastră. Toate aceste lucruri şi pasiunea pentru motorsport mă ajută să obţin locuri fruntaşe în cadrul clasamentului.” a declarat Mirela Bejnariu, câştigătoarea clasei 2 la Trofeul Enel X 2021.

Podiumul clasei 2 (motoare între 1600 cmc şi 2000 cmc):

Locul 1 - Mirela Bejnariu, Honda Civic

Locul 2 - Gabriela Porumboiu, Mazda CX-3

Locul 3 - Andreea Oprea, Mitsubishi Lancer

Podiumul clasei 3 (motoare peste 2000 cmc)

Locul 1 -  Catherine Rădulescu, Honda Civic Type R

Locul 2 -  Sabina Ghiormescu, BMW X2 XDrive 25D

Locul 3 -  Ioana Berindei, Audi A3

Clasa electricelor a fost câştigată la Bucureşti de Cornelia Pleşoianu, reprezentant BCR:

“Când faci lucrurile cu bucuria unui copil, alegându-le doar pe cele ce reuşesc să îţi tresalte sufletul înainte de a-ţi tremura picioarele, când sensul firesc al prezenţei este întrecerea cu tine şi nu competiţia cu ceilalţi, când ploaia sau soarele îţi pot fi deopotrivă prieteni, finalul te surprinde întotdeauna pe podium, iar uneori chiar pe locul I.

Women Rally, aparte de a fi un eveniment impecabil organizat, mi-a oferit un cadru atât de cald şi de familiar, încât stânjeneala binecunoscută a începuturilor să fie doar o altă limită depăşită, iar atracţia pentru motorsport să capete încet şi sigur valenţele unei pasiuni.

Felicitări organizatorilor pentru iniţiativă, dar şi pentru însufleţirea şi ambiţia cu care vor să ducă acest proiect mai departe!”

           Podiumul clasei 4 (maşini electrice)

Locul 1 - Cornelia Pleşoianu, BMW I3

Locul 2 - Rocsana Contraş, BMW I3

Locul 3 - Felicia Floarea, BMW I3

Angela Săutea, campioana Women Rally 2020, a trecut în acest sezon la clasa 5, dedicată maşinilor modificate, unde continuă un parcurs impresionant, în paralel cu debutul său ca navigator în Campionatul Naţional de Rally 2.

         „Cu adrenalina încă prezentă de la Raliul Sibiului, unde am concurat în calitate de copilot, am ajuns la Bucureşti cu aceleaşi emoţii ca la prima participare Women Rally în 2018. Mă bucuram că pot sa schimb locul din dreapta cu cel de la volan, având în spate presiunea de a-mi

demonstra că locul 1 câştigat la Timişoara la clasa 5, nu a fost o întâmplare. Ma bucur enorm că am ajuns sa fiu prezentă la start printre alte 10 înscrise la clasa 5 şi că am reuşit să obţin cel mai bun timp la clasă. Women Rally a fost pentru mine punctul de pornire în această lume a motosportului şi revin de fiecare dată cu aceleaşi emoţii şi bucurie. Felicitări tuturor participantelor!”, a declarat Angela Săutea.

Podiumul clasei 5 (maşini modificate sau piloţi cu licenţă)

Locul 1 - Angela Săutea, Renault Clio

Locul 2 - Măriuca Ionescu, Mini Cooper S

Locul 3 - Silvia Saraholu, Dacia Logan

Trofeul Enel X nu a fost lipsit de evenimente pe traseul de concurs: deloc o excepţie în orice competiţie de automobilism sportiv, accidentele demonstrează faptul că nivelul competiţiei creşte. Faptul că participantele aleg să îşi testeze limitele şi abilităţile la volan într-un cadru organizat şi sigur le face ulterior şoferi mai responsabili în trafic şi promotori ai unei conduite rutiere corecte. Spiritul comunităţii Women Rally s-a făcut remarcat prin fairplay şi încurajările oferite concurentelor care şi-au depăşit limitele în lupta cu secundele, învăţând astfel încă o lecţie valoroasă în motorsport.

Ultima etapă a Campionatului Naţional Women Rally - Bosch Car Service 2021 se va desfăşura la Cluj-Napoca pe 1-3 octombrie, oraşul în care a luat naştere povestea Women Rally. Concurentele sunt aşteptate în număr cât mai mare la competiţia care va stabili podiumurile finale ale claselor, dar şi titlul de campioană Women Rally 2021. Mai multe informaţii despre înscrieri vor fi disponibile pe site-ul oficial al competiţiei www.womenrally.ro, dar şi pe pagina de facebook Women Rally şi contul de instagram @womenrally.ro.

Campionatul Naţional Women Rally, ediṭia 2021 este susṭinut de către Bosch Car Service.

Etapa a II-a - Bucureşti (6-8 august 2021) a Campionatului Naţional Women Rally – Bosch Car Service 2021, Trofeul Enel X, a fost susţinută de către Enel X, clasa de maşini electrice powered by George, primul banking inteligent, şi partenerii gold: Auto Cobălcescu, dealer BMW şi Mini, Castrol România, Parsa Beauty, Beauty Cell by Catena, Hotel Melodia, Ziarul News.

Parteneri silver: AEA Medical, Gerovital, Rosé Verité, Flori Holland, Vittel, Corny, Brandocracy, Coca-Cola.

Parteneri media: TVR, Livestream Romania, RallyMax, Autoştiri.ro, GP24.ro, 24auto.ro, FireWeb.

Parteneri print: PMA Invest, Impress.

Campionatul Naţional Women Rally Bosch Car Service se desfăşoară sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv şi a Ministerului Tineretului şi Sportului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.