Deputatul PMP Petru Movilă a depus o propunere legislativă, iniţiată alături de deputatul de Diaspora Constantin Codreanu, pentru completarea Ordonanţei Guvernului nr.25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România, cu scopul principal de a le permite străinilor, etnicilor români, care sunt cetăţeni ai Republicii Moldova şi ai statelor în care există comunităţi româneşti semnificative – Ucraina, Serbia, Albania, etc., să fie încadraţi în muncă fără a fi necesar obţinerea avizului de angajare de către angajator.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acest moment, avizul de angajare pentru străinii cu şedere legală pe teritoriul României se eliberează de către Inspectoratul General pentru Imigrări, la cererea angajatorului, dacă sunt îndeplinite condiţiile generale şi speciale prevăzute de ordonanţă în funcţie de tipul de lucrător. Procedura privind obţinerea avizului de angajare pentru persoanele provenite din spaţiul non-UE este complexă, de lungă durată şi implică costuri ridicate.

 „Consider că acest proiect de lege, o dată aprobat, va rezolva deficitul de forţă de muncă autohtonă, tot mai accentuat în ultimii ani. Cu siguranţă, această propunerea legislativă va aduce beneficii economiei româneşti şi va crea oportunităţi de colaborare mai strânse cu statele vecine. Sunt de părere că această iniţiativă este binevenită în contextul economic şi social actual la nivel european şi global”, a precizat deputatul Petru Movilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.