Camera de zi, denumită şi living, este spaţiul dedicat relaxării după o zi lungă de lucru. Pentru cei mai mulţi dintre noi, este camera de socializare, locul în care ne întâmpinăm musafirii, ne distrăm alături de prieteni sau pur şi simplu ne bucurăm de timpul liber.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din acest motiv, scopul sufrageriei este să devină un spaţiu al divertismentului şi delectării, fiind totodată o reflexie a stilului nostru de viaţă. De aceea, înainte de a ne ocupa de detalii, trebuie să luăm în calcul câteva elemente esenţiale, pentru a crea un spaţiu unic, care să iesă în evidenţă.

Pentru început, va trebui să iei în considerare stilul tău de viaţă, care influenţează foarte mult aspectul unei sufragerii. Pentru acest lucru, va trebui să răspunzi la următoarele întrebări: cine foloseşte această cameră? Cum ai putea fructifica spaţiul disponibil? Este acesta un loc în care se vor juca copii sau animale de casă? Sau preferi să foloseşti această camera doar pentru întâmpinarea oaspeţilor? Pune toate aceste întrebări pe hârtie şi vei avea o idee mai clară cu privire la mobilarea sufrageriei.

Iată şi câteva sfaturi practice care te vor ajuta să-ţi alegi cu succes mobilierul:

1. Stabileşte punctul de interes!

Alegerea unei zone sau a unui punct de interes te va ajuta să îţi aranjezi spaţiul astfel încât să îi oferi ochiului un loc natural pentru odihnă. De multe ori, punctul de interes este fie o comodă TV, fie un şemineu (mai rar întâlnit în apartamente). De asemenea, măsuţa de cafea poate juca un rol important, în special dacă face parte dintr-un set  sau este acompaniată de un taburete elegant.

2. Ia în calcul "traficul" din cameră!

Evita pe cât posibil aglomerarea din colţuri sau din spaţiile mici şi nu compromite zonele de trecere. Rolul unei sufragerii este de a te bucura de spaţiu, prin urmare o cameră foarte aglomerată va crea fix impresia opusă.

3. Stabileşte spaţiul de socializare!

Un factor cheie în amenajarea unei sufragerii este crearea unei zone de socializare sau, mai degrabă, a unui spaţiu în care tu şi apropiaţii vă puteţi aşeza. În cazul în care deţii două canapele, asigură-te că acestea nu sunt foarte depărtate una de cealaltă, pentru ca, în eventualitatea unui număr mare de musafiri, aceştia să poată sta laolaltă.

4. Începe din mijlocul camerei!

Pentru sufragerii, acest sfat se pretează de minune! Maximizarea spaţiului funcţional nu înseamnă neapărat să pui toată mobila la perete. Încearcă să planifici totul pornind din centrul camerei către extremităţi, pentru a crea un spaţiu intim şi îmbietor. Desenează rapid câteva schiţe pornind de la această idee şi nu vei fi deloc dezamăgit!

5. Fă economie de spaţiu!

În cazul unei sufragerii de dimensiuni mici, vei avea nevoie de tot ajutorul disponibil pentru a acomoda mobilierul, evitând în acelaşi timp senzaţia de aglomerare. Astfel, pentru a economisi spaţiul funcţional, te poţi folosi de idei precum montarea televizorului direct pe perete sau alegerea unei măsuţe de cafea cu spaţiu pentru depozitare. Opţiunile sunt nelimitate, iar din ce în ce mai multe firme de design se orientează spre acest tip de mobilier, care ocupă puţin spaţiu.

Astfel, la alegerea mobilierului unei sufragerii, va trebui să iei în calcul atât spaţiul funcţional, cât şi proporţiile. Spre exemplu, evită să alegi o canapea foarte mare, cuplată cu o măsuţă de cafea de dimensiuni mici. Alege acele piese de mobilier care îţi asigură coeziunea camerei, doar asigură-te că ai spaţiul necesar pentru a îndeplini acest lucru.

Vei întâlni o gama deosebită de mobilier pentru sufragerii folosind motorul de căutare FAVI.ro, iar pentru mai multă inspiraţie, accesează https://favi.ro/produse/categorie/mobila-living-sufragerie şi dă start aventurii!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.