Nu este o noutate faptul că cei mici au în permanenţă nevoie de activităţi pentru a-şi ocupa timpul liber, astfel încât să nu se plictisească şi nici să nu înceapă să le vină idei năstruşnice. De aceea, e de preferat ca în afara orelor de la şcoală sau de la grădiniţă, să încerci să le organizezi timpul, cu diverse activităţi, fie că vorbim despre sport, fie că vorbim despre teatru, tocmai pentru a-i ţine ocupaţi, dar mai ales pentru a-i ajuta la dezvoltarea lor educaţională şi personală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată cele mai interesante activităţi pe care le poţi trece în orarul copilului tău:

1. Sport, sport şi iară sport

Indiferent de vârsta băieţelului sau a fetiţei tale, sportul îi va ajuta să se dezvolte armonios, să îşi crească imunitatea, dar şi să înveţe să lucreze în echipă. De aceea, e de preferat să-i înscrii la un sport precum fotbal sau handbal, însă nu uita că e necesar să înveţe şi să înoate chiar de mic.

2. Planifică excursii şi drumeţii la munte

Dacă cel vrei ca cel mic să iubească natura şi să aprecieze drumeţiile, atunci e necesar să îl înveţi de mic astfel de activităţi. Puteţi pentru început să mergeţi în drumeţii uşoare, ce nu necesită foarte mult timp, iar mai apoi, odată ce vei avea mai multă încredere, să încercaţi şi trasee mai solicitante.

3. Jocuri interactive

Nu e necesar ca mereu cel mic să aibă activităţi cu profesionişti pentru care trebuie să acorzi o sumă de bani. Câteodată tot ce are nevoie e de timp de calitate petrecut cu familia. Astfel, puteţi investi în jocuri interactive, precum cele de la RASPUNDEL ISTETEL, pe care le puteţi găsi pe Altex.ro, şi care vă vor oferi o activitate educaţională, dar şi una prin care să întăriţi relaţiile de familie.

4. Teatru

O activitate extraşcolară precum teatru îl va ajuta pe cel mic să experimenteze diverse stări şi emoţii, iar în acest fel va învăţa să le gestioneze. Mai mult decât atât, în acest fel va lucra cu alţi copii, iar marele avantaj al teatrului este faptul că îi va ajuta memoria să se dezvolte, fapt ce îi va fi de folos pe viitor la şcoală.

5. Arte plastice

Nu este nicio surpriză faptul că oricărui copil îi place să deseneze şi să picteze, motiv pentru care un club de desen, poate fi exact ceea ce are nevoie. Mai mult, această activitatea se poate transforma uşor-uşor într-o pasiune de viitor.

În alegerea activităţilor e necesar să îl implici mereu pe cel mic, astfel încât să îi facă cu adevărat plăcere ceea ce va face. Totodată, nu te descuraja dacă cel mic va renunţa la o activitate încă de la început. E normal să încerce mai multe lucruri, iar atunci când va găsi ceva cu adevărat care să-i placă, se va observa în comportamentul acestuia. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.