A îi învăţa pe cei mici cum să meargă pe bicicletă este o abilitate grozavă pe care o pot deprinde şi în acelaşi timp atât de plină de satisfacţie pentru părinţi. Ca părinte, probabil ai învăţat să mergi pe bicicletă atunci când erai copil, însă cel mai probabil nu poţi spune exact când şi cum ai învăţat - deci, de unde începi?

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cât durează ca un copil să înveţe să meargă pe bicicletă?

Deşi depinde de la copil la copil, este posibil să înveţi un copilaş să meargă pe bicicletă în 45 de minute. Însă ţine cont de faptul că asta va depinde de încrederea pe care o are cel mic, cât şi nivelul lui de coordonare motorie - dat fiind că prima lecţie se va focusa pe abilitatea de a îşi menţine echilibrul pe bicicletă.

Biciclete cu roţi ajutătoare sau fără?

            Bicicletele pentru copii au diferite caracteristici - în funcţie de nevoile şi nivelul micuţilor, puteţi alege, spre exemplu, biciclete de copii Dino Bikes cu sau fără roţi ajutătoare, de la Babyneeds.ro. Bicicletele cu roţi de susţinere sunt foarte potrivite pentru situaţiile în care copilul încă nu a deprins încrederea necesară pentru a-şi menţine echilibrul pe o bicicletă normală.

            Vârsta medie pentru copiii care merg pe bicicletă cu roţi ajutătoare este între 3 şi 8 ani, în funcţie de momentul în care aceştia se simt suficient de confortabili încât să treacă la bicicletă fără roţi ajutătoare.

Cum găseşti bicicleta potrivită?

Verifică distanţa de la scaunul bicicletei, la ghidon. Copilul ar trebui să poată ajunge la ghidon fără să se aplece prea mult înainte. Dacă bicicleta are frâne de mână, asigură-te că copilul poate ajunge confortabil şi le poate strânge.

Ce să nu faci atunci când înveţi copilul să meargă pe bicicletă?

Este esenţial să găseşti o bicicletă care să se potrivească copilului tău. Asigură-te că poate sta deasupra barei superioare cu ambele picioare pe pământ. Evită să cumperi o bicicletă prea mare, sperând că copilul va creşte în ea, pentru că îi va fi mai greu de manevrat şi controlat - o bicicletă puţin mai mică este de preferat uneia care este prea mare.

Încearcă să eviţi să ţii de ghidonul bicicletei copilului când acesta începe să pedaleze. Vrei să-i oferi posibilitatea de a se echilibra pe bicicletă şi să se simtă suficient de încrezător pentru a merge singur.

A învăţa să mergi pe bicicletă este un rit de trecere şi o abilitate utilă pe tot parcursul vieţii. Mulţi dintre noi încă îşi amintesc de sentimentul de libertate când am mers pe două roţi pentru prima dată. Aşa că înarmează-te cu răbdare şi încearcă să o transformi într-o experienţă plăcută pentru copilul tău - nu îţi lasă propriile temeri şi nelinişti să intervină în acest moment special.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.