Fiecare anotimp este special în felul său, venind cu peisaje unice, iar pe măsură ce vremea se schimbă, oamenii, plantele şi animalele trebuie să se adapteze condiţiilor noi de vreme. Schimbarea de sezon afectează vieţile oamenilor pe mai multe planuri, iar vremea poate fi atât o forţă utilă, cât şi împovărătoare pentru oameni, astfel că mulţi aleg unde să locuiască în funcţie de climă, pentru a avea parte de confortul necesar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fie că temperatura exterioară este prea caldă, prea rece sau potrivită, corpul reacţionează în mod diferit, putând să îşi creeze diverse sensibilităţi.

 

Există câteva aspecte de luat în calcul, astfel încât să treci uşor peste aceste schimbări ale anotimpurilor

1.      Îmbrăcămintea corespunzătoare

Pentru a păstra atât temperatura corpului constantă, cât şi a asigura un grad de confort, este necesar să alegi piesele vestimentare potrivite pentru vremea de afară.

Iarna este important să oferi protecţie corpului împotriva expunerii la temperaturi foarte scăzute, pentru a preveni riscul de hipotermie şi degerături. Este important să acoperi o suprafaţă cât mai mare a corpului, în special extremităţile acestuia. Materialele indicate pentru hainele sezonului rece sunt lâna şi blana, iar gecile groase, paltoanele, puloverele şi fularele tricotate sunt esenţiale garderobei de iarnă.

Anotimpurile care îţi pot da bătăi de cap în alegerea ţinutelor potrivite sunt primăvara şi toamna, deoarece vremea din timpul zilei este schimbătoare, dimineaţa poate fi răcoroasă, iar în timpul zilei temperaturile pot să crească chiar şi cu 15°C, faţă de prima parte a zilei. În aceste perioade, datorită oscilaţiilor de temperatură, se creează cel mai mare disconfort şi creşte riscul de răceli. Din articolele vestimentare potrivite pentru aceste zile fac parte vestele matlasate, jachetele de damă de toamnă, maletele, hanoracele, jeanşii, fustele şi rochiile tricotate. Acestea trebuie să fie confecţionate din materiale ce menţin căldura corporală, însă lasă suficient pielea să respire, iar cei de la foggi.ro au o gamă largă de produse din care poţi alege piesele vestimentare potrivite pentru toamnă sau primăvară.

Pe timpul verii, este indicat să se aleagă haine realizate din bumbac sau in, pentru a permite corpului să se răcorească singur şi pentru a evita riscul apariţiei iritaţiilor la nivelul pielii.

2.      Alimentaţia adecvată

Alimentaţia joacă un rol foarte important în sănătate, iar personalizarea acesteia în funcţie de anotimp aduce multe beneficii organismului, eliminând în principal riscul apariţiei carenţelor de vitamine şi minerale, care se pot datora şi vremii de afară.

Fructele şi legumele care nu aparţin unui sezon sunt recoltate devreme, apoi depozitate pentru perioade îndelungate de timp, mai apoi urmând să fie transportate pe distanţe lungi, iar pentru păstrarea prospeţimii lor, comercianţii apelează la radiaţii pentru îndepărtarea germenilor sau conservarea în ceară. De asemenea, răcirea vegetalelor reduce din aroma lor naturală şi schimbă textura acestora, pierzându-şi anumiţi nutrienţi esenţiali ce contribuie la valoarea nutritivă.

Alimentele de sezon sunt mai proaspete, mai gustoase şi mai hrănitoare, deoarece fructele şi legumele ajung la maturitate în mod natural, plantele acestora nu au necesitat o creştere forţată şi nici adaos de îngrăşăminte.

Anotimpurile influenţează mult vieţuitoarele, astfel că fiinţele umane trebuie să-şi schimbe obiceiurile şi condiţiile de viaţă pentru a supravieţui. Un climat cu toate cele patru sezoane oferă avantajul de a avea mai multe activităţi zilnice, iar oamenii se pot bucura de ele dacă îşi adaptează îmbrăcămintea şi obiceiurile alimentare, în funcţie de schimbările anotimpurilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.