Munca de acasă poate aduce beneficii majore în viaţa oamenilor, permiţându-le o mai bună gestionare a vieţii profesionale, în concordanţă cu cea personală. Cu toate acestea, munca de acasă poate veni de multe ori cu responsabilităţi suplimentare faţă de lucrul la birou. Acasă trebuie să-ţi asiguri aparatura, conexiunea la internat şi mai presus de toate să ştii să te descurci indiferent de situaţiile care ar putea apărea. Pentru a-ţi putea desfăşura activitatea în continuare, trebuie să fii pregătit pentru orice caz de urgenţă. Află în rândurile de mai jos cum să faci acest lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată 3 metode prin care poţi trece peste o situaţie de urgenţă atunci când lucrezi de acasă:

1.      Fii pregătit pentru o pană de curent

Un moment critic în munca ta de acasă poate fi reprezentat de o posibilă pană de curent. În acest moment trebuie să fii pregătit cu o soluţie care constă în generarea energiei electrice sau alimentarea cu baterie externă. Un generator de curent de pe yalco.ro poate reprezenta o variantă accesibilă şi la îndemână în cazul în care întâmpini o pană de curent din cauza furtunilor, avariilor la reţeaua electrică sau alte situaţii neprevăzute, până se soluţionează de o echipă specializată. Cu toate acestea, şi o baterie externă poate să-ţi facă treaba bine, însă pe o durată limitată de timp. Aceasta din urmă ar fi mai potrivită pentru telefoane sau laptop-uri cu un consum mai mic de electricitate.

2.      O sursă de internet de rezervă

O altă componentă esenţială a muncii de acasă este o conexiune stabilă la internet. Acest lucru înseamnă că trebuie să fii pregătit cu o soluţie imediată în cazul unei întreruperi sau defecţiuni a reţelei de internet obişnuite. Cea mai bună şi rapidă variantă ar fi hotspot-ul prin intermediul telefonului mobil. Asigură-te că ai internet nelimitat cu viteză mare pe cartela SIM, iar astfel vei putea să-ţi păstrezi accesul la informaţii, comunicare sau sarcinile de lucru, chiar şi în situaţii de urgenţă sau atunci când reţeaua principală este indisponibilă.

3.      Un plan pentru urgenţe

Indiferent de tipul de urgenţă care poate interveni, trebuie să fii mereu pregătit. Concepe-ţi un plan de urgenţă în cazul în care nu îţi mai poţi desfăşura activitatea. Fă o listă cu numerele de telefon de la compania la care lucrezi pentru a putea intra imediat în contact cu managerii şi colegii tăi. Discută cu aceştia despre măsurile care pot fi luate în caz de urgenţă şi ce ai putea face în cazul în care ţi se întrerupe activitatea în timpul muncii de acasă. Un plan bine pus la punct poate să minimizeze impactul negativ al situaţiilor de urgenţă asupra activităţii tale profesionale.

Acestea fiind spuse, trebuie să-ţi asumi o anumită responsabilitate atunci când lucrezi de acasă. Asigură-ţi protecţia în cazul unei pane de curent, în cazul întreruperii conexiunii la internet şi stabileşte un plan de urgenţe bine pus la punct. Nu uita să verifici fiecare soluţie înainte de a începe munca pentru a te asigura că sunt potrivite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.