Jurnaliştii şi bloggerii sunt invitaţi să participe la ediţia 2016 a concursului Reporter şi Blogger European, organizată de Reprezentanţa Comisiei Europene în România, şi aflată în prezent în plină derulare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Termenul limită este 31 octombrie 2016, dată până la care pot fi trimise la adresa concurs@spatiuleuropa.eu articolele şi materialele proprii ale participanţilor, publicate în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2016, pe subiecte europene.

Reprezentanţa CE încurajează dezbaterea pe teme europene, de aceea nu sunt acceptate articole de ştiri, ci numai comentarii, analize, reportaje, interviuri, editoriale, articole de opinie şi imagini ilustrative (infografice originale sau fotografii care au fost publicate însoţite de comentarii relevante). Pentru a participa la primele 7 categorii ale concursului, fiecare concurent va trimite minimum trei materiale, după cum urmează:

1    Presă audio (comentariu/analiză) – minimum 3 materiale înscrise în concurs

2    Presă video  (comentariu/analiză) – minimum 3 materiale înscrise în concurs

3    Presă scrisă şi online  (comentariu/analiză) – minimum 3 materiale înscrise în concurs

4    Opinie / editorial (orice mediu: audio, video sau presa online) – minimum 3 materiale înscrise în concurs

5    Reportaj, anchetă, interviu (orice mediu: presă sau blog) – minimum 3 materiale înscrise în concurs

6    Blog  (text comentariu/analiză/opinie publicat pe blogul personal sau pe o platformă comună) – minimum 3 postări înscrise în concurs

7    Galerie (imagine ilustrativă – fotografie, infografic original – însoţită de un comentariu relevant pentru tematica de concurs, din orice mediu – presă sau blog) – minimum 3 materiale înscrise în concurs.https://ec.europa.eu/romania/index_ro.htm

Jurnaliştii şi bloggeri pot participa, de asemenea, într-o categorie specială a concursului: Social media admin. Concurenţii vor avea prilejul să-şi aleagă o zi, între 15 martie şi 31 octombrie, în care să administreze conturile de Facebook şi Twitter ale Reprezentanţei Comisiei Europene. Orice concurent care participă la una dintre primele 7 categorii poate participa şi la categoria specială, având astfel ocazia să câştige două premii.

Fiecare categorie va avea un singur câştigător, iar premiile constau în tablete iPad.

Condiţiile de înscriere şi criteriile de evaluare sunt disponibile pe pagina de internet a Reprezentanţei CE în România: https://ec.europa.eu/romania/index_ro.htm.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.