Sancţiune după sancţiune pentru Rusia, ceea ce va determina intrarea acesteia în colaps financiar şi nu va mai putea susţine economic nici măcar războiul din Ucraina, ca să nu mai vorbim de eventualitatea extinderii conflictului armat cu alte state, afirmă prim-vicepreşedintele ALDE Claudiu Daniel Catana.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Dezinformarea a indus panică in rândul populaţiei, iar oamenii au luat cu asalt Serviciile Paşapoarte din întreaga ţară. Şi nu pentru că se înghesuiesc să plece în vacanţă, ci ca o consecinţă a războiului de la graniţă. Am văzut reportaje în care oamenii recunoşteau că, în cazul în care România va deveni ţinta ruşilor, vor pleca în vest.
1. Ipotetic discutând, în caz de război poţi trece graniţa fără paşaport, într-o ţară membră NATO.
2. Această ipoteză nu există. Rusia nu va ataca o ţară membra NATO, fie ca vorbim de România, Polonia sau orice altă ţară membră NATO, sau membră a Uniunii Europene.
Putin a reuşit să îngenuncheze economic Rusia, care primeşte zilnic lovitură după lovitură, sancţiune după sancţiune. Curând Rusia va intra in colaps economic şi nu va mai putea susţine economic nici măcar războiul cu Urcaina. Toate blocajele financiare impuse au scăzut forţa ţării lui Putin. În aceste condiţii, orice conflict între armata rusă şi NATO ar fi un dezastru pentru ei. Rusia nu va risca niciodată să atace un stat membru NATO. De altfel, NATO a anunţat că nu poate fi vorba de o intervenţie militară, deoarece Ucraina nu este membru al Alianţei. Totodata România se bucură de toate garanţiile de securitate oferite de apartenenţa la NATO.
Războiul de la graniţă a creat o stare de disconfort şi României, însă România este o ţară sigură. Cu toate că traversăm o perioadă dificilă, România poate să ofere garanţii de siguranţă atât pentru oameni, cât şi pentru mediul de afaceri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.