Pentru a trimite colete internaţionale, indiferent de natura acestora, trebuie să oferi o atenţie suplimentară unor aspecte vitale care vizează procesul livrării. Este necesar să respecţi normele de transport şi să te asiguri că alegi varianta optimă pentru coletul pe care doreşti să îl expediezi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Care sunt elementele cele mai importante atunci când vine vorba de expedierea unui astfel de colet?

1.      Respectarea condiţiilor de expediere.

Pentru a te asigura că vor fi livrate coletele în siguranţă, trebuie să respecţi cu rigurozitate condiţiile de expediere a coletelor internaţionale. Respectivul ghid realizat şi actualizat de către cei de la PPT Express constituie un reper excelent în ceea ce priveşte condiţiile şi modalităţile la care trebuie să te raportezi în momentul actual pentru expedierea pachetelor.

2.      Pregăteşte foarte bine coletul.

Înainte să expediezi un colet pe o distanţă lungă trebuie să te asiguri că este împachetat corespunzător, astfel încât să eviţi uzura produselor din interior. Prin urmare, este nevoie să utilizezi pachete special create pentru transporturi de acest fel, mult mai robuste şi mai reziste faţă de cutiile simple pe care le găseşti în orice magazin.

O altă problemă existentă printre cei care trimit (sau primesc) mai multe pachete de-a lungul timpului o reprezintă reutilizarea cutiilor. Această practică nu este recomandată deoarece acest tip de colet a fost deja expus uzurii iar, ca urmare, calitatea acestuia s-a diminuat considerabil.

De asemenea, mărimea cutiei trebuie să fie aleasă în raport cu dimensiunea obiectului expediat. În cazul în care nu există niciun astfel de recipient disponibil, este recomandat să completezi coletul şi să-i umpli spaţiile goale, astfel încât obiectele să rămână nemişcate în colet (evitându-se, aşadar, riscul de a se deteriora). Pentru o mai mare protecţie, este recomandabil să înfăşori produsele într-un ambalaj protector care să ofere protecţie suplimentară.

3.      Alegerea corectă a firmei de transport.

Firmele de transport internaţional oferă o gamă diversă de beneficii, existând o discrepanţă considerabilă între firmele concurente din acest domeniu. În funcţie de nevoile şi posibilităţile financiare de care beneficiezi în momentul livrării, trebuie să alegi cu atenţie colaboratorul.

Firma PTT Express, spre exemplu, oferă pentru transportul colete România - Spania şi invers o serie de avantaje care să simplifice întreg procesul de transport. Pe lângă tarifele accesibile (şi negociabile) pe care le pun la dispoziţie clienţilor, aceştia au o mulţime de agenţii în toată ţară unde poţi depune coletele cu scopul livrării. Pentru a uşura şi mai mult acest proces, aceştia au implementat şi serviciile de transport door-to-door, având posibilitatea ca tu să suni la agenţie, iar aceasta să ridice coletul chiar de la casa (sau firma) ta.

Un alt aspect semnificativ este temperatura controlată pe care aceştia o pun la dispoziţie clienţilor. Astfel că, dacă decizi să expediezi hrană perisabilă, nu trebuie să te îngrijorezi în privinţa calităţii acesteia, deoarece transportul se face în cele mai bune condiţii. În ceea ce priveşte comunicarea, firma îţi pune la dispoziţie un suport telefonic specializat şi un AMW Tracking prin care să urmăreşti statusul coletului. În acest fel, o să fii la curent în permanenţă de starea acestuia.

            Este esenţial ca, în momentul în care livrezi un pachet, să te asiguri că acest lucru se va face în cele mai bune condiţii de către persoanele avizate. Din acest motiv, trebuie să respecţi cu stricteţe aceste elemente fundamentale din protocolul expedierii coletelor internaţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.