Orice gospodărie care nu este conectată la reţeaua publică de apă trebuie să aducă acest lichid vital din altă sursă. De asemenea, orice gospodărie care nu este conectată la o reţea de canalizare are nevoie de o pompă care să elimine apele uzate. Din acest motiv, este foarte bine să cunoşti cât mai multe detalii despre pompe şi hidrofoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Care este clasificarea pompelor?

In functie de modul de functionare, pompele pot fi clasificate in felul urmator:

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate
  • Pompe submersibile. Sunt ideale atat pentru ape reziduale, cat si pentru ape uzate si sunt impartite in mai multe categorii. Astfel, avem pompe monoetajate, care sunt, de fapt, pompe ape uzate si sunt potrivite pentru piscine si pentru ape reziduale sau pompe multietajate, care sunt destinate alimentarii cu apa, irigatiilor sau gradinaritului.
  • Pompe de suprafata. Sunt, de regula, pompe destinate unei adancimi mai mici. Acestea pot fi de mare sau de mica adancime. Daca alegi o pompa de suprafata, de mica adancime, este bine de stiut ca aceasta nu va putea sa scoata apa de la adancimi mai mari de 10 metri. Daca optezi pentru varianta de mare adancime, trebuie sa se tina cont de o multime de elemente, cum ar fi puterea motorului electric, dimensiunea tubului sau numarul de turbine. Pompele de mare adancime functioneaza corect daca se respecta diametrele tevilor de pe traseu, daca se utilizeaza putine coturi, se evita utilizarea unor fitinguri cu diametre inferioare diametrului interior al tevii si se asigura o etanseitate perfecta a imbinarilor.

Echiparea pompelor cu mijloace automatizate

Atat pompele de suprafata, cat si pompele de adancime, pot fi echipate cu mijloace de automatizare. Acestea pot fi dispozitive presscontrol, ideale pentru un numar redus de puncte de consum sau grupuri hidrofor, ideale pentru un numar mare de puncte de consum.

Majoritatea oamenilor aleg hidroforul, pentru ca este eficient si permite o flexibilitate mai mare. Din acest motiv, vom analiza componentele hidroforului si modul in care acesta functioneaza.

Din ce este compus un hidrofor?

Hidroforul are 9 parti esentiale, care lucreaza la pomparea apei. O prima parte este busonul de umplere, care este util pentru umplerea cu apa a traseului de aspiratie si a corpului pompei. Orificiul de aspiratie este cea de-a doua piesa si se conecteaza la teava de aspiratie. De asemeea, avem un buson de golire, o butelie, care inmagazineaza o anumita cantitate de apa pentru a asigura o presiune constanta, dar si un motor electric care actioneaza pompa.

Presostatul este o alta parte a pompei extrem de importanta, care cupleaza si decupleaza motorul electropompei.

In componenta hidroforului mai intra si manometrul, care indica presiunea apei din retea si un orificiu de refulare care se cupleaza la teava de refulare.

Cum alegi pompa corecta?

Daca ai toate informatiile necesare despre pompe, ramane doar sa alegi o pompa potrivita pentru necesitatile tale. Astfel, un prim pas ar fi acela de a-ti da seama pentru ce ai nevoie de pompa: alimentarea casei, udarea gradinii, golirea unei pivnite inundate sau toate aceste nevoi IN functie de aceste detalii, putem alege tipul de pompa si de asemenea, putem alege specificatiile ei.

O pompa de suprafata, spre exemplu, este ideala pentru un bazin, un helesteu, un rau sau un put de mici dimensiuni.

O pompa submersibila, in schimb, poate fi folosita pentru captarea apei din puturi de mari dimensiuni, de peste 8 metri.

Mai poti opta pentru pompe de evacuare, pentru pompe de tip cismea sau pentru pompe de ape uzate.Indiferent de pompa pe care o alegi, trebuie sa ai in vedere:

  • Sursa de captare si adancimea la care se afla aceasta sursa;
  • Debitul pompei. Calculeaza cu mare atentie numarul de consumatori simultani, pentru a descoperi care este debitul.
  • Presiunea, care poate fi calculata in functie de debit.
  • Distanta necesara pana la consumatori.

Foarte important de stiut!

Este bine sa stii ca o pompa poate sa aiba doua tipuri de putere. Primul tip se refera la consumul de energie electrica si se masoara in W, in timp ce cel de-al doilea se refera la puterea generata de motor. Este important sa alegi pompa in functie de puterea utila, generata de motor, nu in functie de puterea in W.

Panza freatica se afla, de regula, la peste 100 de metri adancime.

Pompa nu trebuie sa fie supradimensionata fata de capacitatea putului de a se regenera, deoarece se risca secarea lui. De regula, capacitatea de regenerare a unui put este intre 3 si 10 litri pe secunda.

Daca pompa este utilizata pentru apa potabila curata, este bine ca aceasa sa fie imersata, in asa fel incat sa existe mereu o rezerva de apa in cazul in care scade nivelul.

S.C. Rodomar International S.R.L

office@rodomar.ro
+40 742 271 040

https://www.hidropompe.ro/

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.