Cea mai grea parte a înlocuirii unui robinet de bucătărie este demontarea celui vechi. Întotdeauna apar probleme neaşteptate - conducte corodate, piuliţe care se desfac greu şi acces limitat la îmbinări. În afară de asta, operaţiunea nu este deloc dificilă. De fapt, instrucţiunile care vin cu noul produs îţi vor explica tot ceea ce ar trebui să faci! Cu excepţia situaţiilor neprevăzute, poţi termina toată treaba în mai puţin de o oră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest articol prezintă paşii prin care trebuie să treci atunci când schimbi un robinet: 

Cel mai probabil va fi nevoie să faci o listă de cumpărături dacă nu ai echipamentul necesar pentru înlocuirea acestui obiect sanitar - garnituri, furtun, chei de diferite mărimi sau una franceză sunt doar câteva obiecte necesare. Fii sigur că ai absolut tot la îndemână înainte de a te apuca de meşterit!

Dacă crezi că te pricepi şi vrei să încerci ceva nou, poţi să îţi repari vechea baterie în loc să o înlocuieşti. Dacă nu, până să faci o achiziţie, aruncă o privire sub chiuvetă şi găseşte robineţii de alimentare - ar trebui să fie dotaţi cu o supapă de închidere, pe care va trebui să o răsuceşti pentru a opri apa. În cazul în care curge în continuare, va trebui să opreşti alimentarea generală şi să schimbi supapele de închidere - acestea vor preveni accidentele pe viitor. Noua ta baterie de bucătărie trebuie să aibă aceeaşi dimensiune cu îmbinările din perete ale ţevilor, însă majoritatea au o mărime standard, aşa că nu e cazul să îţi faci prea multe griji. 

După ce ai efectuat acest pas, asigură-te că furtunul şi conductele nu sunt ruginite şi pot fi folosite în continuare. Variantele solide din inox sunt recomandate, însă ţine cont că, deşi reduc din flexbilitate, aduc un plus de siguranţă şi vor ţine mai mult timp. 

Pentru că există mai multe dimensiuni în elementele unei chiuvete, foloseşte o cheie franceză pentru îndepărtarea sau instalarea elementelor de fixare greu accesibile. Piuliţele şi garniturile trebuie verificate - le poţi folosi în continuare pe cele vechi sau le poţi înlocui cu cele care vin odată cu noul articol sanitar. Conductele din jurul scurgerii ar trebui să fie scoase pentru a-ţi fi mai uşor atunci când lucrezi. 

Iată paşii pentru instalarea unui robinet:

  1. Opreşte alimentarea cu apă

  2. Deconectează conductele de alimentare de la robinet

  3. Deconectează scurgerea

  4. Curăţă bine spaţiul (găurile din chiuvetă)

  5. Urmează instrucţiunile pe noua ta baterie

  6. Dacă instalezi o nouă scurgere, înşurubează piuliţa până jos şi împinge garnitura peste ea.

  7. Instalează noul produs şi potriveşte perfect garniturile pe găurile din chivuetă

  8. Reconectează ţevile de apă (sau înlocuieşte-le cu unele noi înainte de a face asta)

  9. Asigură-te că nu există nicio scurgere

Concluzionând, iată un ghid util pentru schimbarea robinetului de bucătărie, fără a fi nevoie să apelezi la un instalator. Instrucţiunile de mai sus şi cele din dotarea noii tale baterii de bucătărie îţi vor veni în ajutor şi vei fi gata cu instalarea în cel mai scurt timp!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.