Există o tradiţie a europenilor de a oferi tinerilor căsătoriţi un cadou, în schimbul plicului cu bani, celebra abordare a românilor. Doar că, acel cadou nu este ales la întâmplare şi face de cele mai multe ori parte dintr-o listă de preferinţe, sugerată de tânărul cuplu. În tradiţia acestora, viitorii miri îşi fac selecţia de lucruri, notează totul pe o listă la care va avea acces toată lumea din cei ce vor fi invitaţi la nuntă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poate că este mai simplu astfel, ca tinerii căsătoriţi să îşi exprime dorinţa despre ceea ce să primească în dar. Se exclude şi riscul de a avea parte de cadouri duplicat sau care pur şi simplu nu plac. Totuşi nu se întâmplă asta, iar în cultura românilor este bine înrădăcinată ideea de a surprinde pe cei doi cu o alegere interesantă.

Ce alegem să oferim unui cuplu tânăr

Pentru a alege un cadou corespunzător tinerilor trebuie analizat fiecare detaliu. Până la urmă un cadou care depăşeşte bugetul este în dezavantajul invitatului. Un cadou banal va trăda faptul că alegerea a fost făcută din pură obligaţie.

Sunt preferate cadourile tematice, pentru că evenimentul este unul de aşa natură, unic în viaţa celor doi. Din acest punct de vedere, de mare efect pot fi acele cadouri personalizate pentru nunta, regăsite în magazinele de specialitate. Sunt propuneri care combină conceptele despre nuntă, uniunea a două persoane şi toată simbolistica acestei poveşti, cu reguli şi pretenţii clasice - să fie ceva original, să fie potrivit pentru amândoi nu doar pentru el sau doar pentru ea.

În tradiţia populară, se obişnuia ca miresei să i se ofere tot felul de obiecte casnice, ca simbol al faptului că aceasta trebuie să devină femeie de casă, soţie, gospodină. Pentru bărbaţi se ofereau cadou lucruri specifice bărbaţilor maturi, pălării decorate spre exemplu. Acum însă acestea sunt doar idei lăsate în urmă şi în umbra modernului, care vine cu alte propuneri.

Sugestii de la Ghizbi.ro

Un magazin de profil şi axat pe stilul personalizat al cadourilor este ghizbi.ro. Aici tipurile de cadouri propuse sunt interesante. Pentru că au ca scop a fi oferite cu ocazia unui eveniment unic precum nunta, cadourile trebuie să aibă acel element wow şi poate un factor afectiv, pentru a se dovedi apreciate. Iată şi câteva sugestii:

I  Ramale foto din lemn. Acestea au avantajul de a nu se confunda cu stilul clasic al ramelor. Lemnul este gravat şi poate avea orice tip de mesaj dorit, inscripţionat. Fotografiile de la nuntă pot ulterior trona pe mobila din casă, încadrate de o ramă aparte.

I  Feţele de pernă, la set. O idee ce rezumă viaţa cuplului, acela de a trăi în aceeaşi casă după nuntă, aduce în discuţie şi opţiuni de cadouri potrivite pentru cei doi. Dintre acestea, feţele de pernă la set sunt imprimate interesant şi drăguţ. Acestea pot fi personalizate cu numele celor doi sau cu titulatura domnul şi doamna.

I  Plachete din plexiglas, ce pot avea fotografie şi/sau text imprimat. Acestea pot fi de asemenea ideale pentru cadoul de nuntă, mai ales dacă se va dori o urare pentru cei doi tineri căsătoriţi - textul ales poate fi unul compus sau inspirat dintre cele care să sugereze cel mai bine emoţia momentului.

Cadoul de nuntă, o obligaţie?

Se poate spune despre cadoul de nuntă că este o obligaţie? Nicidecum. Acesta poate fi un gest făcut pentru a marca memorabil un eveniment de aşa anvergură. Uneori se cântăresc altfel lucrurile: ce relaţie există între persoane, între invitat şi cuplul de miri, ce buget există disponibil.

Cadourile de nuntă sunt aşteptate mai ales din rândul celor care sunt apropiaţi, membri de familie, naşi etc. Cu toate acestea, un gest de acest gen poate surprinde cu adevărat şi emoţionează. Un tablou, mai ales unul personalizat, un set de perne sau orice altceva arată implicare şi astfel surpriza tinerilor căsătoriţi este amplificată de faptul că cei din jur contribuie la starea de euforie a acelor momente.

Sărbătorind uniunea între persoane, respectiv nunta, nu trecem impasibili peste ocazia unică de a oferi ceva simbolic cuplului de miri. Ca drept dovadă că nu preţul trebuie să descurajeze, ghizbi.ro oferă idei atipice şi interesante totodată despre cadouri de nuntă care vor avea efectul  scontat. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.