Există o mulţime de situaţii în care avem nevoie să ne adresăm unui medic. Având în vedere diversitatea ramurilor medicale, pentru fiecare problema sau afecţiunea cu care ne confruntăm, trebuie să apelăm la medici specializaţi pe ramură medicală respectivă. În continuare vei află care sunt situaţiile în care este indicat să te adresezi unui specialist în ortopedie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Medicii ortopezi sunt specializaţi în punerea diagnosticului şi stabilirea unui tratament pentru problemele apărute la nivelul sistemului musculo-scheletic. Aici vorbim despre oase, ligamente, articulaţii, tendoane şi muşchi. Orice disconfort sau durere la nivelul acestor zone recomandă să apelezi la un ortoped Bucuresti.

Situaţii când este nevoie de expertiză unui ortoped

Motivele sau situaţiile în care trebuie să consulţi un specialist în ortopedie sunt diversificate şi variază de la pacient la pacient. Unele persoane se confruntă cu durere la nivelul sistemului musculo-scheletal. În acest caz este nevoie de un tratament care să elimine disconfortul creat de senzaţia de durere şi să diminueze treptat durerea resimţită.

În alte situaţii pacienţii se confruntă cu o rănire la nivelul oaselor, tendoanelor, articulaţiilor, ligamentelor sau muşchilor. Şi astfel se poate ajunge la dificultatea de mişcare a membrelor şi articulaţiilor. Şi în acest caz medicul ortoped reprezintă soluţia optimă pentru a rezolva această problemă şi acest disconfort.

Pentru sportivii care se confruntă cu o accidentare sportivă consultarea unui medic specialist în ortopedie este foarte utilă. Este recomandat că imediat ce a avut loc producerea accidentării sportive, pacientul să contacteze ortopedul. Orice întârziere sau amânare poate duce la agravarea accidentării şi la un timp mai îndelungat pentru recuperare. Printre leziunile sportive care sunt tratate de un ortoped Bucureşti regăsim entorsă la nivelul gleznei, ruptură musculară, durerile de genunchi şi ligamente sau epicondilită laterală.

Suspicinea unei eventuale fracturi este o altă situaţie în care vizită la ortopedie este absolut necesară. Chiar dacă oasele sunt dure şi rezistente la diferite şocuri, trebuie spus că uneori se pot rupe. Orice os rupt devine o urgenţă medicală. Indiferent dacă eşti sigur(a) că te confrunţi cu o fractură de oase sau doar bănuieşti această posibilitate, trebuie spus că este recomandat să te prezinţi de îndată la o programare pentru o consultaţie ortopedică.

Durerile cronice la nivelul aparatului musculo-scheletal reprezintă un alt motiv pentru care vizită la un medic ortoped este absolut necesară. În urmă consultaţiei se va putea identifica sursă durerii, se va putea prescrie un tratament medicamentos şi vei putea beneficia de eliminarea sau diminuarea durerii cronice.

Limitarea activităţilor fizice, trezirea în mijlocul nopţii sau imposibilitatea de a te bucură de activităţi obişnuite datorate durerilor cronice la nivelul aparatului locomotor reprezintă motive suficient de solide pentru a apela la un medic specializat în ortopedie.

Koly Medical – clinică specializată în recuperare medicală

Pentru oricare dintre situaţiile de mai sus poţi să te adresezi cu încredere specialiştilor de la Koly Medical. Această clinică specializată în recuperare medicală pune la dispoziţia pacienţilor inclusiv servicii medicale de ortopedie. Dacă ai nevoie de un ortoped Bucureşti, poţi găşi mai multe informaţii despre serviciile oferite pe www.kolymedical.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.