Cămaşa este o piesă vestimentară populară şi chiar clasică, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. La origini, aceasta a fost mereu parte din ţinuta celor două sexe, strămoşul ei fiind chiar tunica, acea cămaşă lungă. De-a lungul timpului, aceasta şi-a definit fiecare element, astăzi fiind aşa cum o ştim, până la talie, cu mâneci lungi sau scurte, cu guler şi închidere în nasturi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Totusi, varietatea de modele este ceea ce face astăzi motivul atracţiei faţă de o cămaşă. Modul în care se poartă, modul în care se asortează reprezintă elemente ce fac dintr-o cămaşă o piesă irezistibilă. Tocmai nevoia de a purta o cămaşă într-un mod adecvat şi potrivit siluetei reprezintă o misiune bărbătească menită să facă la final linia marcantă decisivă între un bărbat bine îmbrăcat şi un amator în ale stilului.

Repere corecte în alegerea unei cămăşi

Fiecare detaliu contează pentru că alegerea unei cămăşi, fie una din registrul camasi slim fit barbati, fie una clasică, să fie o potrivire cu purtătorul, din toate punctele de vedere. Cămaşa nu se alege numai după caracteristici estetice.

Gulerul

Cel care de altfel îmbrăţişează gâtul unui bărbat, are nevoie de o dimensiune a perfecţiunii. Ce înseamnă asta? Un guler prea larg dezvăluie prea mult din linia gâtului şi aproape că eticheta cămăşii este vizibilă când se fac mişcări dintr-o parte în alta. Un guler prea strâmt nu numai că oferă senzaţia de sufocare, însă este în egală măsură inestetic.

Ce înseamnă un guler potrivit ca şi mărime? După închidere, chiar la ultimul său nasture, un spaţiu de două degete rămas este suficient cât acea cămaşă să fie lejeră, comodă şi perfectă pentru purtător - un test simplu ce ar trebui aplicat la probare.

Un alt aspect crucial al gulerului ţine de model, de costum sau la ce tip de ţinută se asortează cămaşa cu pricina – cămaşa clasică purtată cu cravată sau cea de ordin mai modern, cu papion. În funcţie de astfel de caracteristci se alege şi tipul de guler şi de cămaşă implicit.

Mânecile

O mărime potrivită a acestora ţine de lungime: manşeta unei cămăşi trebuie să se oprească la limita dintre încheietură şi palmă. Fără să depăşească acest reper, nici prea largă dar nici prea strâmtă, ar putea fi o reală provocare în a se găsi cea potrivită. Asta pentru că fiecare bărbat are dimensiuni diferite.

Un alt test interesant şi uşor de pus în practică este realizarea de mişcări simple de către purtător. Întinderea braţelor, ridicarea acestora la 45 de grade pentru a sesiza dacă mai mult de 3 cm de cămaşă iese din pantaloni reprezintă modalităţi de testare a  mărimii potrivite.

Când vine vorba de lungimea acesteia, mulţi cred că a „ascunde” cămaşa în pantaloni este suficient. Însă cutele de material în exces denotă de fapt inesteticul şi trădează o mărime neadecvată a cămăşii alese. Iată un alt motiv pentru care mulţi doresc o cămaşă de tipul slim fit, care se mulează pe corp şi face ca o estimare mai corectă a dimensiunii să fie posibilă.

Cămaşa ideală este confortabilă şi elegantă, nici prea largă, nici prea strâmtă. Se combină cu o atitudine potrivită, se doreşte a fi calitativă şi nu în cele din urmă asortată cu ţinuta aleasă. Oricât de laborioasă pare să fie alegerea uneia potrivite, pentru prestanţa pe care o are o cămaşă, se merită.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.