Transplantul de par se numara printre acele proceduri tot mai cautate de catre barbatii care se confrunta cu pierderea parului sau cu un par avand aspect rarefiat. Metodele folosite in implantul de par inseamna diferite proceduri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea mai inovativa si apreciata de catre medicii profesionisti in domeniul implantului de par este metoda FUE – Extractia Unitatilor Foliculare. In ceea ce urmeaza vei putea afla care sunt caracteristicile metodei FUE si care sunt avantajele acestei proceduri de implant de par.

Ce presupune metoda FUE de implant de par

Implantul de par cu ajutorul metodei FUE inseamna prelevarea fiecarei unitati individuale a foliculilor de par. Fiecare astfel de unitate de folicul de par este prelevata cu ajutorul unor intepaturi foarte fine si de o foarte mare precizie cu ajutorul unui echipament special. Fiecare intepatura realizata cu echipamentul dedicat acestei proceduri are o dimensiune mai mica de 1 mm.

In cadrul procedurii FUE toate intepaturile pentru prelevarea unitatilor foliculare de la nivelul zonei donatoare sunt realizate fara a fi necesara vreo incizie in zona scalpului. Din acest motiv vorbim despre o procedura chirurgicala in urma careia nu vor exista cicatrici, iar pacientul nu va avea vreo cicatrice vizibila in urma procedurii de transplant de par.

Prin metoda FUE sunt prelavate circa 4500-5000 de grefe de foliculi de fire de par. Timpul de recuperare este unul mult mai scurt in comparatie cu alte metode in tratamentul de implant de par tocmai datorita faptului ca nu este nevoie de o incizie chirurgicala. Pe de alta parte, trebuie spus ca vorbim despre o interventie cu o durata mai mare ca urmare a faptului ca este o procedura care implica o foarte mare precizie in prelevarea si implantarea unitatilor foliculare.

Realizarea procedurii se face doar intr-un cabinet medical adecvat si de catre personal calificat. Pacientul trebuie sa aiba parul ras complet la nivelul scalpului. De asemenea, trebuie ca atat inainte de efectuarea procedurii, cat mai ales ulterior, sa urmeze intocmai indicatiile medicului specialist. Trebuie spus ca implantul de par este o procedura efectuata sub anestezie locala si orice disconfort cauzat de durere este din acest motiv eliminat.

Beneficiile metodei FUE pentru implantul de par

Metoda FUE aduce o serie importanta de beneficii pentru care medicii specializati in procedura implantului de par o recomanda pacientilor care isi doresc sa urmeze aceasta procedura chirurgicala estetica.

Un prim beneficiu se refera la recuperarea rapida in urma procedurii. Datorita faptului ca nu presupune o incizie semnificativa in zona scalpului, metoda FUE nu necesita un timp de vindecare si de recuparare indelungat. Al doilea beneficiu este dat de faptul ca pacientul nu se va confrunta cu o sangerare abundenta. Intepaturile foarte fine nu genereaza sangerare, fapt pentru care disconfortul este mai mic, iar recuperarea mai rapida.

Tot in randul beneficiilor amintim si absenta unei cicatrici in urma procedurii de implant de par prin metoda FUE. Rezultatele cu aspect natural si permanente completeaza toate aceste beneficii de care pacientii se pot bucura atunci cand aleg metoda FUE pentru implantul de par. Pentru mai multe detalii vizitati site-ul www.lookclinic.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.