Unul dintre cele mai importante progrese în endodonţie a fost introducerea microscopul optic. În anii '60, un grup de endodonţi din Europa au început să experimenteze utilizarea microscopului pentru intervenţii chirurgicale stomatologice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

In prezent, numerosi stomatologi din intreaga lume folosesc procedura de endodontie la microscop.

Microscopul optic ofera beneficii mari in ceea ce priveste iluminarea si vizualizarea campului operator, a imbunatatit in mod semnificativ capacitatea operatorului de a explora, ajuta la pregatirea si sigilarea ramificatiilor la nivelul canalului radicular, facand astfel posibila eliminarea unor presupuneri deoarece se lucreaza cu exactitate. De asemenea, folosirea microscopului in endodontie exclude eliminarea inutila a structurii dintelui. Microscopul ofera un control vizual mai mare asupra campului de operare, oferind o iluminare de cinci ori mai intensa decat cea a unor lupe.

Microendodontia se bazeaza pe trei elemente cheie: marire, iluminat si instrumente. Primele doua sunt furnizate de microscop. Instrumentul a trebuit sa fie adaptat la cele conventionale, prevazute in mod expres cu dimensiuni mai mici. La fel ca in endodontie, avantajele microscopului sunt aplicate in toate ramurile medicinei dentare. Pur si simplu, nevoia de vizibilitate este printre cele mai comune provocari in toate disciplinele de stomatologie. Stomatologie restaurativa nu este o exceptie. Iluminarea imbunatatita si marirea asigurate de un microscop face practica de ingrijire dentara mai usoara.

Pe scurt, potentialul de a lucra sub un microscop este nelimitat si ofera posibilitatea de a comunica mai bine cu pacientul. Comunicarea reprezinta cheia succesului si microscopul ofera o metodologie de comunicare perfecta.

In situatia in care cautati o Clinica stomatologica in sectorul 1, unde sa va fie rezolvate problemele legate de endodontie, Velvet Dental reprezinta prima optiune.

Medicii stomatologi care isi desfasoara activitatea in aceasta clinica au experienta si utilitati moderne pentru a rezolva orice problema stomatologica. Pentru mai multe informatii, va invitam sa accesati: https://velvetdental.ro .

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.