Asociaţia Naţională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI), în cadrul parteneriatelor internaţionale, a dezvoltat relaţii de cooperare şi cu Centrul de Comert Internaţional (GCC) din cadrul Institutului Corean de Ştiinţă şi Tehnologii Avansate (KAIST).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din discuţiile purtate a reieşit interesul reciproc de a explora oportunitatea organizării unui Centru Regional de Transfer Tehnologic şi Cooperare Bilaterală. KAIST s-a dezvoltat pe modelul universităţilor orientate pe cercetare-dezvoltare, reunind peste 10000 de studenţi si 1000 de cercetători, gestionând un buget de peste jumatate de miliard de euro.

Partea coreană a efectuat zilele acestea o vizită de lucru în România, la invitaţia ANSSI, delegaţia oficială fiind condusă de Directorul KAIST, Prof. MunKee Choi, fostul Ministru al Cercetării, IT&C şi Planificării din Corea. În cadrul discuţiilor s-au tratat subiecte cum ar fi IoT, securitatea cibernetică şi SmartCity, precum şi posibilele mecanisme de colaborare bilaterală.

Asociaţia Naţională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI) a fost înfiinţată în anul 2012 ca un liant între sectorul public şi mediul de afaceri, pentru promovarea practicilor de succes şi facilitarea unei schimbări culturale în domeniul securităţii informaţiei (www.anssi.ro)

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.