Agenţia Naţională de Integritate a constatat faptul că BRUŢ OVIDIU s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării funcţiei de director în cadrul S.C. ECO Lipova S.R.L. (societate înfiinţată de către Consiliul Local al Oraşului Lipova, judeţul Arad), întrucât societatea comercială menţionată a încheiat contracte comerciale (achiziţii directe de produse în baza unor facturi) cu S.C. Ovideo Brut S.R.L. (societate comercială în cadrul cãreia acesta a deţinut calitatea de asociat şi de administrator) şi Bruţ Dorina Întreprindere Individuală (în cadrul căreia soţia acestuia a deţinut calitatea de titular întreprindere individuală).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Persoana evaluatã a încãlcat, astfel, dispoziţiile art. 90, alin. (1)  din Legea nr. 161/2003, potrivit cãruia „Consilierii locali ºi consilierii judeþeni care au funcþia de preºedinte, vicepreºedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraþie sau cenzor ori alte funcþii de conducere, precum ºi calitatea de acþionar sau asociat la societãþile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unitãþi administrativ-teritoriale nu pot încheia contracte comerciale de prestãri de servicii, de executare de lucrãri, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autoritãþile administraþiei publice locale din care fac parte, cu instituþiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau judeþean respectiv ori cu societãþile comerciale înfiinþate de consiliile locale sau consiliile judeþene respective", coroborat cu dispoziţiile art. 93, alin. (1) din acelaşi act normativ potrivit cãruia „prevederile art. 90 se aplicã ºi persoanelor încadrate cu contract individual de muncã în aparatul propriu al consiliului local sau al consiliului judeþean ori la regiile autonome aflate sub autoritatea consiliilor respective sau la societãþile înfiinþate de consiliile locale sau consiliile judeþene respective”.

Persoana evaluatã a fost informatã despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiazã – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. BRUŢ OVIDIU a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apãrare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încãlcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinarã si se sancţioneazã potrivit reglementãrii aplicabile demnitãtii, functiei sau activitãtii respective […]”.

„Persoana […] faţã de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decãzutã din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publicã […] pe o perioadã de 3 ani de la data eliberãrii, destituirii din funcţia ori demnitatea publicã respectivã sau a încetãrii de drept a mandatului. Dacã persoana a ocupat o funcţie eligibilã, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadã de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Agentia Nationalã de Integritate îsi exercitã atributiile cu respectarea principiilor legalitãţii, confidentialitãţii, impartialitãţii, independentei operaţionale, celeritãţii, bunei administrãri, precum si al dreptului la apãrare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.