Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul a doi angajaţi cu funcţii de conducere în sistemul medical.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul a doi angajaţi cu funcţii de conducere în sistemul medical, după cum urmează:

1. FEHER ISTVAN, Şef serviciu Anatomie Patologică în cadrul Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc

INCOMPATIBILITATE
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 15 noiembrie 2010 – 30 mai 2016, întrucât a deţinut simultan funcţia de Şef serviciu anatomie patologică în cadrul Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc şi calitatea de administrator al S.C. Imuno Histocit S.R.L., încălcând astfel dispoziţiile art. 178, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 95/2006 raportat la art. 185, alin. (15) din acelaşi act normativ.

2. VĂCARU EUGENIA MARIA CARMEN, Şef secţie Medicină internă în cadrul Spitalului Municipal “Caritas” Roşiorii de Vede

INCOMPATIBILITATE
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 01 aprilie 2012 – 27 decembrie 2016, întrucât a deţinut simultan funcţia de Şef secţie Medicină internă în cadrul Spitalul Municipal “Caritas” Roşiorii de Vede şi calitatea de administrator al S.C. „Carma Med” S.R.L., încălcând astfel dispoziţiile art. 178, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 95/2006 raportat la art. 185, alin. (15) din acelaşi act normativ.

 

Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Persoanele menţionate au încălcat următoarele prevederi legale:

art. 178, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 95/2006, potrivit căruia „Funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu: […] exercitarea oricărei activităţi sau oricărei alte funcţii de manager, inclusiv cele neremunerate”;

-        art. 185, alin. (15) din Legea nr. 95/2006, potrivit căruia „Dispoziþiile art. 178 alin. (1) lit. b), c) şi d) referitoare la incompatibilităþi şi ale art. 178 alin. (2) referitoare la conflictul de interese, sub sancþiunea rezilierii contractului de administrare, se aplică şi şefilor de secþie, de laborator şi de serviciu medical din spitalele publice”.

Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.

Persoana […] faţă de care s-a constatat […]  starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.  

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, confidenţialităţii, imparţialităţii, independenţei operaţionale, celerităţii, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.