Dacă locuieşti la casă şi vrei ca în sezonul cald să te poţi bucura de un spaţiu intim şi relaxant, locul foişorului din curte poate fi folost pe post de verandă. Acesta poate fi un loc minunat pentru odihnă şi reîncărcarea bateriilor, dacă ştii să-l amenajezi într-o manieră terapeutică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest stil de amenajare se referă la elaborarea unui spaţiu care să îţi inspire o stare profundă de relaxare şi să te ajute să îţi regăseşti echilibrul interior chiar şi în cele mai stresante perioade. Pentru a transforma veranda casei într-un astfel de spaţiu este de ajuns să foloseşti nuanţe calde şi plăcute în ceea ce priveşte elementele de decor, plante şi piese de mobilier cât mai confortabile care să favorizeze o atmosferă liniştitoare. Cu ajutorul acestui articol vei afla detalii despre câteva aspecte relevante care te vor ajuta să îţi amenajezi şi tu veranda în acest fel.

Iată cum îţi poţi amenaja veranda în manieră terapeutică

Plante agăţătoare

            Plantele au un efect pozitiv asupra stării tale de spirit datorită esteticii lor. Pentru a amenaja veranda în stil terapeutic, optează pentru plante agăţătoare, trandafiri urcători, precum sunt cei de pe veranda.ro, ori anumite tipuri de iederă. Poţi îmbrăca veranda cu astfel de plante în aşa fel încât să ai la dispoziţia ta o mică grădină cu efect calmant. Atmosfera feerică pe care o vor reda aceste plante te va ajuta să te regenerezi emoţional, chiar şi în cele mai stresante perioade.

Culori calde

            Pentru a putea amenaja un spaţiu cu calităţi terapeutice, paleta cromatică pe care o utilizezi joacă un rol esenţial. Este necesar să recurgi la culori calde, care îţi induc o stare de linişte şi siguranţă. Aceste culori pot fi folosite pentru tapiţeria fotoliilor, scaunelor sau canapelei de pe verandă, a pernelor, ori a oricăror alte elemente de decor. Când vine vorba de gardul sau pereţii verandei, este mult mai indicată utilizarea unei nuanţe curate de alb. Este foarte important, însă, să nu aglomerezi spaţiul din punct de vedere al culorilor folosite.

Fotolii cât mai confortabile

            Veranda ta necesită şi un „culcuş” cât mai confortabil unde să te poţi odihni. Alege să investeşti în nişte fotolii sau o canapea foarte comode, din materiale cât mai calitative. Această senzaţie plăcută la atingere este baza unei terapii tactile, care aduce o stare de linişte şi te echilibrează emoţional şi psihic. Pe lângă acest aspect, un fotoliu foarte confortabil te va ajuta să te odihneşti în mod corespunzător.

            În concluzie, pentru a-ţi putea amenaja veranda într-o manieră terapeutică, este indicat să foloseşti elemente de decor şi mobilier care să îţi inspire o stare profundă de relaxare. Optează pentru culori calde, pentru plante cât mai multe, de preferat cele agăţătoare, şi pentru fotolii cât mai confortabile pe care să îţi petreci timpul relaxându-te şi odihnindu-te.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.