Avem cea mai mare creştere economică din Europa, dar acest lucru nu se reflectă în traiul de zi cu zi al românilor. Din contră, inflaţia a atins un record vechi de cinci ani, fiind de 5,4%, la fel ca în februarie 2013. Şi, de parcă nu era suficient, indicele ROBOR, după care se calculează costul creditelor cu dobândă variabilă, a explodat din nou, luni, ajungând la 3,13%, nivel la care nu a mai fost din mai 2014, după cum reiese din datele Băncii Naţionale a României. Transpuse în buzunarul fiecăruia dintre noi, aceste cifre înseamnă scumpiri alarmante, în special la produsele alimentare, utilităţi şi combustibil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, în urma unui studiu care a analizat preţurile din ultima lună cu cele din perioada similară a anului trecut, cele mai mari creşteri de preţuri la alimente le înregistrează untul (21,8%), ouăle (18%), fructele proaspete (16,7%), carnea (5%). Foarte mult s-au scumpit şi utilităţile, capitol la care suntem „campionii” Europei, având printre cele mai mari facturi de pe continent. Preţul curentului s-a mărit cu 17%, iar gazele cu peste 10%. Un salt semnificativ l-a înregistrat şi combustibilul, pentru care plătim mai mult cu 16%, deşi Executivul condus de premierul Mihai Tudose dădea anul trecut asigurări că situaţia este sub control, iar introducerea supra-accizei nu va influenţa preţurile la pompă. Iată că realitatea este alta.

De când au preluat puterea, Liviu Dragnea şi compania nu au o altă preocupare mai importantă decât aceea de a modifica Legile Justiţiei. Au inventat un stat paralel, un soi de balaur misterios vizibil numai în versiune 4D, cu care se bat zi de zi în toate ieşirile publice. Iar după un an şi jumătate de luptă pe viaţă şi pe moarte cu acest monstru, ce mai are puţin şi înghite România, au ajuns să creadă până şi ei în rodul propriei imaginaţii. Altfel nu ne explicăm de ce pe agenda lor cele mai importante momente ale acestei luni au fost mitingul „împotriva abuzurilor de mai mult timp”, cu care au vrut să mai sperie puţin dihania, şi modificarea Codului de Procedură Penală, pe ici, pe colo, prin părţile esenţiale, cât să scape nişte băieţi deştepţi de pârnaie.

În schimb, ţara e în derivă. Preţurile explodează de la o săptămână la alta. Nu mai există un control asupra leului. Oamenii se tem că dobânzile vor fi atât de mari încât nu vor mai putea acoperi ratele, iar băncile le vor scoate la vânzare casele. Guvernul PSD – ALDE e plin de miniştri incompetenţi. Niciunul nu excelează în domeniul său. Economia e în aer, investiţiile sunt zero, sistemul de sănătate e jalnic, administraţia funcţionează pe principiul intereselor personale sau de grup. Nici măcar cu banii în cont ministrul Culturii nu e în stare să facă din anul Centenar o sărbătoare adevărată, aşa cum se cuvine la ceas aniversar. Programul Start-Up Nation a întârziat cu câteva luni şi nu dă semne că va începe, iar mulţi antreprenori tineri îşi bazează reuşita afacerii pe finanţarea promisă. Totul funcţionează din rău în mai rău.

Dacă nu se va opri din căderea liberă, România va avea enorm de suferit. Nu vom putea recupera decât în câteva decenii aberantele greşeli pe care actuala putere le face.

Deputat PMP Adrian Todoran,

vicepreşedinte Partidul Mişcarea Populară

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.