Vestimentaţia e una dintre principalele nevoi pe care le avem în prezent şi din acest motiv trebuie să fie aleasă cu atenţie. Acest aspect e şi mai important atunci când în ecuaţie intră copiii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

E un fapt cunoscut că cei mici sunt ceva mai sensibili şi mai dispuşi la alergii, sistemul imunitar fiind scăzut în prima parte a vieţii, astfel încât sunt câteva detalii pe care trebuie să le ştie orice părinte atunci când vrea să cumpere articole vestimentare.

Având în vedere toate cele menţionate, vom prezenta în continuare o listă de 7 aspecte pe care trebuie să le ştii atunci când urmează să cumperi hainute copii sau îţi doreşti să le întreţii în mod corespunzător.

#1 Calitatea materialor din care sunt realizate

Aşa cum s-a mai menţionat şi anterior, pielea copiilor este una foarte sensibila. Aceasta se poate zgăria foarte uşor, se poate irita sau pot apărea chiar alergii dacă materialul din care sunt confecţionate hainele nu e unul de calitate.

Se recomandă ca hainele să fie realizate din ţesături naturale, în special din bumbac, acesta având un risc scăzut de iritaţii, iar în acelaşi timp oferă şi o senzaţie plăcută în contactul cu pielea, confortul resimţindu-se pe deplin.

De asemenea, e de preferat să se aleagă un magazin de specialitate, a cărui produse să fie de cea mai bună calitate. Un foarte bun exemplu în acest sens este chiar www.dunmag.ro – loc în care calitatea hainelor a fost testată şi dovedită de un număr mare de părinţi.

#2 Copiii cresc foarte repede

E un lucru foarte cunoscut faptul că bebeluşii cresc într-un ritm foarte rapid. Acest lucru poate da bătăi de cap părinţilor. În acest sens, se recomandă ca hainele ce sunt alese să se potrivească vârstei respective şi, bineînţeles, să se cumpere inteligent.

Ce înseamnă asta? Pe scurt, părinţii ar trebui să se orienteze către calitate şi nu cantitate. O greşeală des întâlnită e cea în care se cumpără foarte multe haine de aceeaşi mărime pentru cei mici, asta având în vedere că cel mic oricum va creşte şi în scurt timp nu se vor mai potrivi.

#3 Modul în care pot fi îmbrăcate

Să-l îmbraci pe cel mic se poate dovedi a fi o adevărată provocare, motiv pentru care hainele pentru copii trebuie să fie foarte uşor de folosit. În acest sens, e de preferat ca părinţii să se orienteze către sisteme de închidere prevăzute cu capse, în detrimentul celor cu nasturi.

Aceste haine se vor dovedi practice şi momentul în care copilul este îmbrăcat va deveni o adevărată plăcere.

#4 Atenţie la etichete

Acest sfat poate fi privit din două perspective: una referitoare la modul de întreţinere al hainelor, iar cealaltă face referire la contactul dintre etichetă şi piele.

În primul caz, eticheta trebuie să fie verificată pentru a vedea materialul din care e realizată hăinuţa, precum şi modul de spălare, temperatura, rotaţii, etc. În cel de-al doilea caz se recomandă ca eticheta să fie îndepărtată pentru a nu cauza iritaţii copilului.

Poate fi destul de neplăcută senzaţia respectivă, motiv pentru care eticheta trebuie tăiată cu grijă.

#5 Pielea trebuie să respire

După cum s-a mai discutat, mărimea trebuie să fie adaptată pe caracteristicile fizice ale copilului, iar materialul trebuie să fie asemenea ales. În caz contrar, hainele respective îl pot strânge pe micuţ, iar pielea poate fi împiedicată să respire în mod corespunzător.

Acestea sunt motivele pentru care materialul trebuie să fie de calitate, natural, iar mărimea aleasă cu atenţie. În fapt, e un lucru ce poate fi realizat fără mari bătăi de cap dacă se alege cu atenţie locul din care se cumpără. Site-ul anterior menţionat, www.dunmag.ro prezintă o gamă variată de produse pentru copii şi bebeluşi, de cea mai bună calitate şi cu mărimi diverse.

#6 Trebuie să ofere confort

Probabil unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le ofere hainele este confortul. Astfel, cel micuţ trebuie să se simtă relaxat, să se mişte cu o libertate deplină, iar asta nu se poate realiza decât dacă hainele alese sunt elastice.

#7 Igiena este foarte importantă

Nu în ultimul rând, hainele care sunt cumpărate trebuie să fie şi igienizate. De altfel, acest detaliu trebuie urmărit cu atenţie în orice moment, curăţenia fiind un factor important pentru starea de sănătate a copiilor, dar nu numai.

Se recomandă ca hainele să fie spălate des, poate chiar la o temperatură mai ridicată pentru a distruge bacteriile ce se adună. Important de înţeles e faptul că cei mici stau foarte mult pe jos, sunt curioşi, intră în contact cu fel şi fel de obiecte.

Ca şi concluzie, hăinuţele trebuie să fie de cea mai bună calitate, cumpărate cu grijă faţă de mărime şi material, locul din care sunt achiziţionate să fie unul de încredere, precum dunmag.ro – pentru cei care vor să facă o alegere excelentă, iar igiena şi confortul trebuie să fie urmărite în orice moment. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.