Muntele este destinaţia ideală pentru destindere, relaxare şi meditaţie. Acesta uimeşte mereu cu peisajele sale indiferent de anotimpul în care alegem să-l vizităm. Cu foarte multe posibilităţi de petrecere a timpul muntele te aşteaptă pentru un sejur de neuitat. Tu ştii ce activităţi poţi face în următoarea ta călătorie montană?

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată cele 5 idei prin care o mini-vacanţă de weekend se poate transforma în una de poveste!

1.     Drumeţie

O drumeţie pe un traseu montan în perioada verii poate oferi atât peisaje de neuitat care rămân întipărite pentru totdeauna în memorie, cât şi un bun exerciţiu fizic. Lungimea traseului ales poate varia, precum şi dificultatea acestuia. Indiferent de gradul de pregătire, un traseu montan poate fi solicitant din punct de vedere fizic, aşadar în rucsac trebuie să se afle mereu o sticlă de apă şi mâncare care să ajute la întreţinerea acestui efort.

2.     Plimbare cu telecabina

Telecabina este ideală dacă priorităţile sunt timpul, conservarea energiei şi momentele unice petrecute în vacanţă. Pe lângă un timp mai rapid de urcare în vârful muntelui, telecabina oferă şi o privelişte superbă asupra peisajului montan care poate fi imortalizat prin intermediul unei fotografii. Siguranţa este prioritară pentru acest mijloc de transport, aşadar singurul lucru care rămâne de făcut pe parcursul călătoriei rămâne admirarea împrejurimilor.

3.     Plimbare cu un ATV

Pentru dornicii de senzaţii tari, alegerea unui atv ca mijloc de transport pe traseele montane oferă mobilitate şi adrenalină. Dacă destinaţia aleasă pentru weekend este Valea Doftanei, preţul închirierii unui atv oferit de topriders.ro diferă în funcţie de oferta aleasă.  ATV-ul îmbină ideea unui vehicul pe 4 roţi, 4x4, cu o motocicletă şi duce cu gândul la libertate şi aventură. Chiar dacă solul este umed sau plin de praf, acest vehicul îşi duce la capăt fiecare misiune şi orice traseu este o noua provocare pentru el. Având posibilitatea de a transporta 2 persoane, o plimbare cu ATV-ul este una din activităţile ce merită inclusă în lista de lucruri de făcut în următoarea vacanţă.

4.     Pescuit

Dacă pe lista pasiunilor se află şi pescuitul, apele curgătoare montane special amplasate pentru această activitate sunt bogate în specii de peşti ce nu se găsesc în zonele de apă dulce. Pentru începătorii acestui hobby, spining-ul este metoda ideală prin care se poate dezvolta dexteritatea necesară acestei pasiuni. Deoarece fiecare specie de peşte este diferită, tipul de momeală folosit influenţează şi el dimensiunile unei posibile capturi, cât şi numărul de peşti prinşi. Păstrarea şi îngrijirea biodiversităţii este foarte importantă, aşadar este indicată eliberarea peştilor după momentul capturării.

5.     Lectură

Fie că ai ales parcurgerea un traseu montan cu un vehicul sau pe jos, după terminarea acestuia, citirea unei cărţi ajută la relaxare şi odihnă. În timpul apusului, atunci când soarele atinge crestele munţilor, o carte alături aduce bucuria pentru lucrurile simple care fac viaţa de zi cu zi deosebită. Împreună cu o cană de ceai sau de ciocolată caldă, lectura este modul ideal în care poate fi petrecută o seară la munte.

Cu diferite moduri de distracţie şi relaxare, muntele îşi aşteaptă mereu vizitatorii. Chiar dacă îmbracă haina albă de iarnă sau pe cea verde de primăvară, el îşi va primi oaspeţii întotdeauna cu braţele deschise. Oricare dintre cele 5 variante poate transforma o vacanţă obişnuită într-una memorabilă, rămâne doar să alegi una sau mai multe dintre ele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.