Cum se poate îmbunătăţi sustenabilitatea în companii? Aceasta este o întrebare care este tot mai prezentă în zilele noastre. Indiferent că a apărut în urma înăspririi reglementărilor locale şi europene, fie că reprezintă o creştere a gradului de conştientizare a situaţiei în care se află mediul înconjurător, sustenabilitatea nu mai este doar un trend. Dincolo de toate strategiile de afaceri pe care compania ta le dezvoltă, trebuie să iei în calcul felul în care afacerea ta impactează planeta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ce este sustenabilitatea?

Există din ce în ce mai multe resurse despre importanţa responsabilităţii sociale corporative în sprijinul practicilor de afaceri durabile. Sustenabilitatea este un termen care a crescut în popularitate şi a devenit un slogan pentru practicile de afaceri ecologice care a fost încorporat în multe strategii corporative. Practic, abordarea ecologică din ce în ce mai populară în practicile de afaceri este ceea ce înseamnă sustenabilitatea.

3 idei practice pentru o afacere mai sustenabilă:

  1. Practică Regula 3R. Reduceţi, reciclaţi şi reutilizaţi – aceştia sunt cei trei piloni ai sustenabilităţii. Este esenţial să promovezi aceste obiceiuri în compania ta şi să creezi un mediu prietenos cu natura. Colectează selectiv, redu consumul de orice fel, fii un exemplu pentru angajaţii tăi şi în acest fel vor duce mai departe, la rândul lor, această atitudine eco-friendly.

De exemplu, dacă înainte foloseai veselă de plastic pentru reuniunile de la birou, este cel mai mult moment să achiziţionezi boluri şi castroane de unică folosinţă biodegradabile şi compostabile. Pe Neopack.ro găseşti veselă realizată din fibră de trestie de zahăr, produs durabile şi rezistente la grăsimi şi temperaturi ridicate. Prin reciclare, compania ta va contribui la crearea de noi produse.

  1. Utilizează resurse locale. Una dintre cele mai mari probleme în ceea ce priveşte durabilitatea este utilizarea şi achiziţionarea de produse care nu sunt locale. Acest lucru împiedică afacerile locale să se dezvolte şi, în loc să promoveze sustenabilitatea, prin cumpărarea de produse internaţionale se încurajează poluarea.

Această practică este una pe care poate nici măcar nu o conştientizaţi. Încearcă să faci o listă cu toţi partenerii tăi şi să-ţi dai seama în ce măsură colaborezi cu firme locale. De asemenea, verifică în ce măsură aceste companii folosesc resurse locale sau cum influenţează mediului înconjurător.

  1. Foloseşte transportul public. Chiar dacă este unul dintre cele mai banale sfaturi pe care le poţi primi, folosirea mijloacelor de transport în comun are un impact semnificativ asupra planetei. Nu doar că în acest fel se reduce încălzirea globală şi poluarea, dar reprezintă şi un factor de reducere a timpului şi a banilor.

De exemplu, poţi promova acest tip de transport în compania ta prin oferirea unor facilităţi pentru angajaţii care renunţă să vină la birou cu maşina proprie. De asemenea, poţi să iei în calcul încurajarea muncii în regim de work from home, dacă specificul afacerii o permite.

Ideile de mai sus sunt, cu siguranţă, uşor de pus în practică şi la îndemâna oricărei companii. Cu alte cuvinte, sunt lucruri practice pe care le poţi face pe termen scurt, dar pentru îmbunătăţirea sustenabilităţii pe termen lung trebuie să faci schimbări serioase în felul în care funcţionează firma ta. Fiecare schimbare pe care o aduci în compania ta înseamnă un pas mai aproape de un viitor durabil şi un mediu înconjurător mai sănătos. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.