De Ziua Internaţională a Dansului, joi 29 aprilie, ora 20:00, JTI vă invită la un film cu şi despre dans, pe platforma online TIFF Unlimited. Documentarul „Bobbi Jene”, regizat de Elvira Lind este o poveste emoţionantă a dansatoarei care a renunţat la Batsheva Dance Company şi la Ohad Naharin, pornind în căutarea propriei identităţi artistice. Filmul a fost prezentat prima dată de JTI la ediţia TIFF din 2018.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Regizoarea Elvira Lind încearcă aproape nevrotic să surprindă măcar o moleculă din universul interior şi exterior a lui Bobbi Jene, o frumuseţe simplă cu o tristeţe lăuntrică. Totuşi, muşchii dansatoarei se încordează din nou, şi din nou şi continuă, în ciuda oricărui dezechilibru.”(Cosmin Popa, APERITIFF)

Bobbi Jene este mai ales despre ambiţie şi perseverenţă, chiar şi în lipsa echilibrului. Dansatoarea îl lasă în urmă pe mentorul ei, Ohad Naharin, ca să meargă mai departe, pe propriul drum. Documentarul Elvirei Lind poate fi despre fiecare dintre noi, despre dorinţa de a continua şi de a fi noi înşine într-un context complet nou şi care nu oferă vreo certitudine. Arta trebuie să ne reamintească să nu renunţăm la vise şi planuri, la atingerea propriului potenţial, dincolo de dezechilibrele cu care ne confruntăm. Vom continua să susţinem dansul contemporan, să fim parteneri ai TIFF şi ai celor mai importante evenimente culturale din România. Pentru că suntem convinşi că este nevoie acum, mai mult decât oricând, de conexiunea pe care artele spectacolului o creează între oameni”, a declarat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications, JTI Romania, Moldova şi Bulgaria.

De-a lungul timpului, JTI şi-a asociat numele cu cele mai desăvârşite expresii ale dansului. Întâlnirile JTI, eveniment organizat din anul 2000, a devenit un reper de tradiţie pentru dansul contemporan.

În cadrul TIFF, JTI continuă tradiţia Întâlnirilor şi prezintă la fiecare ediţie filme de artă, legate de lumea dansului: La Danse în regia lui Frederick Wiseman, Pina lui Wim Wenders, premiera, în România, a proiecţiei 3D, Ballroom Dancer, regizat de Andreas Koefoed şi Christian Holten Bonke, Dancing on broken glass, regizat de Marek Ťapák, Păsări rare de T.M. Rives, Polina de Angelin Preljocaj şi Valérie Müller, The White Craw, în regia lui Ralph Fiennes sau Cunningham de Alla Kovgan, sunt câteva dintre proiecţiile prezentate de JTI la TIFF.

TIFF este cel mai important eveniment din Romȃnia dedicat filmului, fiind şi primul festival internaţional de film de lungmetraj din ţară. Lansat în 2002, la Cluj-Napoca, de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc, TIFF împlineşte anul acesta 20 de ani. Pentru iubitorii de film este disponibilă pe tot parcursul anului TIFF Unlimited, platforma de video streaming a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, cu filme noi lansate săptămânal. Pe unlimited.tiff.ro pot fi vizionate filme de autor, filme independente, premiate în marile festivaluri. Un conţinut divers, atent curatoriat, cu secţiuni tematice şi colecţii de autor, care includ atât filme din programul festivalului, cât şi din portofoliul companiilor de distribuţie de film din România.

JTI şi-a început activitatea în România în 1993 (ca R.J. Reynolds), şi a fost una dintre primele companii multinaţionale care a investit pe plan local. JTI se implică activ în comunitate: compania este partener al Festivalului International de Teatru de la Sibiu, al TIFF, SoNoRo, al turneelor muzicale din oraşele mici şi sponsor oficial al Gigi Căciuleanu Romania Dance Company. JTI sprijină Grădina Japoneză din Herăstrău, Căsuţa de Ceai din Muzeul Naţional de Artă şi Centrul de Studii Româno-Japoneze din cadrul Universităţii Româno-Americane. „Întâlnirile JTI”, eveniment lansat în anul 2000, a devenit un brand cultural naţional. Compania susţine, din anul 2000, Bursele JTI pentru Jurnalişti, fiind de asemenea partener al Burselor EuropaFM şi Internship 2.0. Din 1998, se desfăşoară programul Seniorii JTI, prin care 45 de vârstnici primesc zilnic alimente şi medicamente, iar de-a lungul anilor compania a colaborat şi colaborează cu Samusocial, Ateliere fără frontiere, ARC şi alte organizaţii neguvernamentale, sprijinind proiecte de incluziune prin care sunt susţinute persoane din categorii defavorizate în diverse zone ale ţării.

JTI este unul dintre cei mai mari producători mondiali de produse din tutun şi produse pentru vapat, cu operaţiuni în peste 130 ţări. Cu sediul la Geneva, Elveţia, JTI are peste 44.000 de angajaţi, fiind membră a grupului Japan Tobacco. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.jti.com.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.