Agenţia Naţională de Integritate a constatat faptul că NEAGOE MARIA s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 septembrie 2014 - 19 august 2016 întrucât a deţinut simultan funcţia de consilier superior în cadrul Direcţiei de Sãnãtate Publicã Judeţeanã Timiş şi funcţia de medic specialist în cadrul unui spital public.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Persoana evaluată a încălcat astfel dispoziţiile 94, alin. (1) şi (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003 potrivit căruia: „(1) Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altã funcţie publică decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică. (2) Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfãşura alte activitãţi, remunerate sau neremunerate în cadrul autoritãţilor sau instituţiilor publice”.

Persoana evaluatã a fost informatã despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiazã – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. NEAGOE MARIA a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apãrare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încãlcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinarã si se sancţioneazã potrivit reglementãrii aplicabile demnitãţii, funcţiei sau activitãţii respective […]”.

„Persoana […] faţã de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decãzutã din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publicã […] pe o perioadã de 3 ani de la data eliberãrii, destituirii din funcţia ori demnitatea publicã respectivã sau a încetãrii de drept a mandatului. Dacã persoana a ocupat o funcţie eligibilã, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadã de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Agenţia Naţionalã de Integritate îşi exercitã atribuţiile cu respectarea principiilor legalitãţii, confidenţialitãţii, imparţialitãţii, independenţei operaţionale, celeritãţii, bunei administrãri, precum si al dreptului la apãrare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.