Vara este chiar după colţ şi este esenţial să te asiguri că maşina ta este pregătită pentru sezonul cald. Un aspect important al acestui lucru este să ai anvelopele potrivite pe vehiculul tău. Anvelopele de vară, cunoscute şi sub denumirea de anvelope de performanţă, sunt special concepute pentru a-ţi oferi aderenţă şi manevrabilitate maximă în condiţii de carosabil cald şi uscat. În rândurile următoare vei putea descoperi care sunt principalele caracteristici ale anvelopelor de vară şi când este mai bine să le schimbi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată câteva caracteristici ale cauciucurilor de vară şi când ar fi indicat să le pui la maşina ta!

1. Care sunt principalele caracteristici ale anvelopelor de vară?

Anvelopele de vară sunt fabricate dintr-un compus special de cauciuc care este proiectat să rămână flexibil la temperaturi ridicate. Acestea au, de asemenea, un model unic al benzii de rulare, care este optimizat pentru condiţii uscate. Blocurile benzii de rulare de pe anvelopele de vară sunt mai late şi mai puţin adânci decât cele de pe anvelopele pentru toate anotimpurile, ceea ce permite o mai bună manevrabilitate şi aderenţă pe drumuri uscate. În plus, modelul benzii de rulare de pe anvelopele de vară este special conceput pentru a ţine apa departe de anvelopă, ceea ce ajută la reducerea riscului de hidroplanare. Dacă îţi doreşti cauciucuri de vară calitative la maşina ta poţi achiziţiona anvelope Hankook de pe anvelino.ro.  

2. De ce trebuie schimbate anvelopele?

Anvelopele sunt o componentă esenţială a sistemului de siguranţă al vehiculului tău. Ele sunt singura parte a maşinii tale care vine în contact direct cu drumul, ceea ce înseamnă ca joacă un rol crucial în menţinerea siguranţei tale pe drum. În timp, anvelopele se vor uza şi îşi vor pierde eficienţa. Acest lucru poate duce la reducerea manevrabilităţii şi a aderenţei, care poate creşte riscul de accidente. În plus, anvelopele care nu sunt întreţinute corespunzător pot duce la scăderea eficienţei consumului de combustibil şi la creşterea emisiilor.

3. Când ar fi recomandabil să schimbi anvelopele?

Dacă locuieşti într-o zonă care se confruntă cu veri fierbinţi, este recomandat să treci la anvelope de vară odată ce temperatura rămâne în mod constant peste 7 °C. Anvelopele de iarnă sau chiar şi unele all-season sunt proiectate să funcţioneze bine într-o serie de condiţii, inclusiv zăpada şi gheaţa, dar nu sunt proiectate să funcţioneze la capacitate maximă pentru condiţii calde şi uscate. Anvelopele de vară, pe de altă parte, sunt concepute special pentru aceste condiţii şi îţi vor oferi o mai bună manevrabilitate a maşinii şi o aderenţă extremă.

4. Ce trebuie să faci dacă nu doreşti să treci prin procesul de schimbare a anvelopelor?

Dacă nu doreşti să treci prin procesul de schimbare a anvelopelor în fiecare sezon, puteţi opta pentru anvelope pentru toate anotimpurile. Aceste anvelope all season sunt concepute pentru a-ţi oferi performanţe relativ bune într-o serie de condiţii, inclusiv veri calde şi uscate. Deşi nu oferă acelaşi nivel de performanţă ca anvelopele de vară, acestea sunt un compromis bun pentru şoferii care nu doresc să-şi schimbe anvelopele în fiecare sezon.

Când vine vorba de alegerea anvelopelor potrivite pentru maşina ta, este important să iei în considerare condiţiile în care vei conduce. Iar înainte să te decizi pentru ce tipuri de cauciucuri să optezi anul acesta, ar fi indicat să ştii că, în România, majoritatea şoferilor optează pentru schimbarea anvelopelor în funcţie de sezon.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.