Născută în 2003, în Turcia, ca o companie de familie, cu o puternică moştenire de lideri în business şi valori culturale, ARRO este acum unul din cei mai puternici vectori de creştere în business, activând în multe ţări din jurul Balcanilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După Turcia, România este o piaţă importantă, datorită solidelor investiţii ale Grupului, dar nu numai. Solul, oamenii, valorile organizaţionale sunt foarte bine apreciate în Dobrogea.

ARRO, care deţine aproximativ 3.000 de hectare de teren agricol în Saraiu, Constanţa, urmăreşte îndeaproape şi implementează dezvoltările din sector. În acest context, managementul şi oamenii din jur continuă să lucreze la implementarea noilor tehnologii agricole în regiune. În plus, conferind importanţă mediului, continuă să lucreze cu universităţi la evaluarea şi optimizarea folosirii deşeurilor agricole. Saraiu este terenul scăldat în soare majoritatea anului. Combinaţia perfectă dintre razele soarelui, ploaie şi vânt fac din acest sol una din cele mai bune zone agricole disponibile în sudul ţării. Zona este binecunoscută pentru puterea turbinelor eoliene, ce livrează energia vântului, 44 de procente din totalul energiei verzi din România. Acesta este un aspect foarte important acum, în contextul foarte apropiat graniţelor noastre.

ARRO se dezvoltă, an de an, în termeni de cifre cheie şi venituri. Aceştia sunt factorii esenţiali de creştere în putere şi recunoaştere a grupului de business. Venitul pe ultimul an a fost de 2,4 milioane EUR, în ciuda atmosferei internaţionale, pandemiei şi a lipsurilor din sectorul forţei de muncă. Cel mai important, trendul este în creştere, pentru anul acesta veniturile estimându-se a depăşi valoarea de 3 Milioane EUR.

În ultimii 10 ani veniturile au sărit de la valori mici (aproximativ 500 mii EUR) la valorile actuale. Din acest motiv, ARRO a început să fie un jucător regional de nivel înalt. Grupul deţine propriile utilaje (tractoare de top, combine agricole), are 20 de angajaţi momentan, iar referitor la planurile pentru un nou business, ARRO va începe angajarea de personal bine calificat şi middle management, investind, de asemenea, în dezvoltarea afacerii, fapt a cărui ecou se va simţi în creşterea nivelului de taxe pe care le virează în economia României.

Compania plănuieşte să maximizeze terenurile aflate sub control şi management, are planuri de pornire a activităţilor de trading cu îngrăşăminte şi reciclare de uleiuri uzate, în privinţa acestor planuri lucrând îndeaproape cu diverşi consultanţi.

Cu privire la aspectele procedurale şi legislative, ARRO urmăreşte cu stricteţe reglementările României, respectând standarde globale şi europene de risk management, iar Vernon David & Associates asigură pentru ARRO un anumit nivel de consiliere legală.

După cum se ştie, clima este unul dintre cei mai importanţi factori în agricultură. Din acest motiv, ARRO a început studii serioase despre clima din România cu o concentrare axată pe fenomenele extreme. Prin examinarea efectelor mişcărilor climatice globale asupra climatului din România în ultimul deceniu, ARRO va putea face predicţii climatice mult mai clare.

Preocuparea constantă pentru îmbinarea agriculturii cu tehnologia fac din ARRO, vârful de lance al agriculturii din România pentru următorii ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.