Este cunoscut faptul că sistemul medical românesc are neajunsurile sale, deficienţe care ne sunt reamintite periodic în cadrul articolelor şi reportajelor recurente din mass-media naţională. Din acest motiv, mulţi dintre românii care apelează la serviciile gratuite oferite în baza cardului naţional de sănătate au o uşoară ezitare şi neîncredere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vestea bună e aceea că, pe piaţa medicală din România, au apărut serviciile sanitare private, complementare, oferite acelor categorii de persoane care au posibilitatea de a plăti pentru prestarea unui serviciu de investigare a sănătăţii ori pentru tratamentul unei boli. Cele mai uzuale două servicii de asemenea tip sunt asigurările private de sănătate şi abonamentele medicale. Fiecare dintre ele are avantajele şi dezavantajele sale, însă asigurările par a avea un spectru mai larg de beneficii.

Iată 4 motive pentru care o asigurare medicală este mai bună decât un abonament medical, astfel încât tu şi familia ta să fiţi protejaţi 24/7:

1.     O foloseşti când ai o reală nevoie

Spre deosebire de abonamentul medical, care se foloseşte doar pe partea de prevenţie, o asigurare medicală te ajută atât pentru investigarea stării de sănătate, cât, mai ales, la tratarea unei probleme medicale urgente şi neprevăzute. Tratarea problemelor medicale urgente pot necesita, adesea, intervenţii chirurgicale cu internare, care pot ajunge să fie destul de costisitoare dacă nu ai o asigurare medicală privată.

2.    Are o arie de acoperire mai mare

Abonamentul medical se încheie cu o singură clinică privată şi poate fi folosit doar în cadrul acesteia, în timp ce o asigurare medicală acoperă o serie întreagă de furnizori de servicii medicale, de la clinici la spitale, atât publice cât şi private. De exemplu, Asirom.ro pune la dispoziţia celor interesaţi o asigurare de sănătate privată specială, ce poate fi folosită în peste 900 de unităţi sanitare naţionale, astfel încât eşti acoperit în orice zonă din România ai locui.

3.  Include servicii medicale diversificate şi costisitoare

Un abonament medical acoperă, cum spuneam, doar zona de prevenţie şi, cel mult, diagnostic. O asigurare medicală are un grad de complexitate mai ridicat şi va acoperi atât investigaţiile de laborator, consultaţiile şi setul anual de analize, cât şi tratamentele şi procedurile de imagistică, respectiv cazurile grave precum: intervenţii de urgenţă, spitalizare, operaţii etc. De asemenea, o asigurare de sănătate privată poate acoperi şi serviciile de asistenţă stomatologică.

 4.  Are un raport preţ-beneficiu superior

Costul mediu unui abonament lunar la o clinică diferă în funcţie de serviciile medicale acoperite, acesta situându-se în jurul a 100-150 de lei. Deşi costul unei asigurări este mai mare de aproximativ două-trei ori, avantajele oferite acoperă prezumtivele costuri pe care le-ai avea de achitat din buzunarul propriu, în cazul unei urgenţe medicale.

          Oamenii valorizează foarte mult starea lor de sănătate şi condiţiile în care şi-o pot menţine, însă foarte puţini ştiu cum să facă practic acest lucru. Dacă vrei o alternativă viabilă la actualul sistem public de sănătate, caută o asigurare medicală privată şi vezi care dintre produsele puse la dispoziţie ţi se potriveşte cel mai mult. Pune în balanţă numărul serviciilor medicale acoperite, proximitatea unităţilor medicale incluse în asigurare faţă de locuinţa ta şi preţul achitat pentru asigurare, astfel încât alegerea să fie una cât mai bună.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.