Anis Amri, suspectul pentru atentatul comis luni la un târg de Crăciun din Berlin, a fost ucis de forţele de ordine italiene, la Milano, anunţă Reuters. Informaţia a fost confirmată ulterior de ministrul italian de Interne.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 15.42: Jihadiştii Statului Islamic au recunoscut moartea atacatorului de la târgul de Crăciun din Berlin

Jihadiştii Statului Islamic au recunoscut vineri după-amiază moartea atacatorului tunisian Anis Amri, care a condus la începutul săptămânii un camion în mulţimea adunată la târgul de Crăciun din metropola Berlin. Un număr de 12 şi-au pierdut viaţa, iar alte 48 au fost rănite în atacul de la târgul Breitscheidplatz, în vreme ce atacatorul a fost ucis joi noaptea într-un schimb de focuri cu carabinierii italieni din Milano, transmite Reuters.

”Cel care a executat atacul de la Berlin a dus la capăt un al doilea atac asupra poliţiei italiene din Milano şi a fost ucis într-un schimb de focuri”, se arată într-un comunicat publicat de agenţia Amaq, afiliată Statului Islamic.

Anis Amri a cerut jihadiştilor Statului Islamic să se răzbune pe ”cruciaţii” care îi bombardează pe musulmanii din Siria şi Irak
CITEȘTE ȘI Anis Amri a cerut jihadiştilor Statului Islamic să se răzbune pe ”cruciaţii” care îi bombardează pe musulmanii din Siria şi Irak

UPDATE 14.44: Procurorul Federal german a confirmat că bărbatul împuşcat la Milano este Anis Amri

Procurorul Federal german, Peter Frank, a confirmat vineri, într-o conferinţă de presă, că bărbatul împuşcat la Milano este Anis Amri, principalul suspect pentru atentatul de la Berlin, relatează DPA.

Anchetatorii încearcă să stabilească în prezent dacă acesta a avut complici.

UPDATE 13.47: Germania, "uşurată" în urma informaţiilor privind uciderea teroristului Anis Amri, suspectul pentru atentatul de la târgul de Crăciun din Berlin

Un purtător de cuvânt al Ministerului german de Interne spune că ţara este “uşurată” în urma informaţiilor oferite de autorităţile italiene, potrivit cărora principalul suspect pentru atentatul de la Târgul de Crăciun a fost ucis de poliţie la Milano, relatează AFP. El a mulţumit Romei.

“Sunt semne tot mai mari că aceasta este persoana (căutată pentru atentat – n.r.). Dacă acest lucru se va dovedi adevărat, ministerul este uşurat că această persoană nu mai reprezintă un pericol”, a spus un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, Tobias Plate.

“Colegii noştri de la Consulatul din Milano au fost informaţi rapid”, a precizat el.

UPDATE 12:50: Pistolul cu care Amri a împuşcat un poliţist la Milano este cel folosit şi pentru uciderea şoferului polonez la Berlin

Pistolul cu care Anis Amri a împuşcat un poliţist, în noaptea de joi spre vineri, în Italia, este acelaşi folosit pentru a-l ucide pe şoferul polonez al camionului pe care l-a folosit în atentatul de la târgul de Crăciun din Berlin, relatează Corriere della Sera.

Este vorba despre un pistol cu calibrul 22 milimetri.

UPDATE 12:20: Ministrul italian de Interne a confirmat că bărbatul ucis la Milano este Anis Amri

Ministrul italian de Interne a confirmat că bărbatul ucis la Milano în noaptea de joi spre vineri este Anis Amri, principalul suspect pentru atentatul de la Berlin.

Între timp, biroul Procurorului Federal german a anunţat pentru DPA că ancheta continuă şi că Berlinul ţine legătura cu autorităţile italiene.

UPDATE 12:02: Poliţiştii italieni au descoperit un bilet de tren pe ruta Franţa-Italia asupra suspectului pentru atentatul de la Berlin

Poliţiştii italieni au descoperit un bilet de tren pe ruta Franţa-Italia asupra suspectului pentru atentatul de la Berlin, ucis în noaptea de joi spre vineri, la Milano, relatează Corriere della Sera.

Potrivit biletului, Anis Amri ar fi luat trenul de la Chambery (sud-estul Franţei), via Torino, până la Milano.

El ar fi ajuns în gara San Giovani, în faţa căreia a fost ucis, la ora locală 01.00 (02.00 ora României), deci cu două ore înainte să fie oprit de o patrulă a poliţiei care i-a cerut actele.

UPDATE 11:46: Amprentele bărbatului ucis la Milano corespund cu cele ale lui Anis Amri

Amprentele bărbatului ucis la Milano corespund cu cele ale lui Anis Amri, suspectul pentru atentatul de la Berlin, relatează ANSA.

Potrivit primelor informaţii publicate de presa italiană, bărbatul, care mergea pe jos, a fost oprit pentru un control de rutină, joi noapte, în Piazza 1 Maggio din Milano.

Tânărul a scos un pistol şi a deschis focul asupra ofiţerilor, unul dintre aceştia fiind rănit la spate. Oamenii legii au răspuns cu focuri de armă şi l-au ucis.

Bărbatul, de origine magrebiană, nu avea documente la el, dar corespunde descrierii suspectului pentru atentatul de la Berlin.

Anterior, poliţia daneză a anunţat că un bărbat care corespunde semnalmentelor lui Amri a fost văzut în oraşul Aalborg, în nordul Danemarcei.

De asemenea, surse apropiate anchetei declarau pentru presa germană că autorităţile cred că Amri se află încă la Berlin.

Doisprezece oameni au murit, iar alţi 48 au fost răniţi, luni, după ce un camion a intrat în mulţime la târgul de Crăciun amenajat în piaţa Breitscheidplatz din Berlin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.