Jucătoarea Simona Halep, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 5, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-1, pe germana Julia Goerges, locul 66 WTA, şi s-a calificat în optimile de finală ale Miami Open.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Goerges are în general o singură intensitate a loviturilor, foarte tare. Mai foloseşte scurtele, cu succes, dar destul de rar. Aşa a început şi meciul cu Halep, lovind năpraznic din serviciu, cu dreapta şi cu reverul. A forţat-o pe româncă să stea departe de linia de fund şi tactica aceasta a mers până la 3-0 pentru ea, în setul I, cu break în ghemul al doilea. Însă Goerges nu poate să ţină acest ritm foarte mult şi precizia lovturilor ei scade treptat.

Timidă la început şi ţinută la respect de adversară, Halep a arătat un joc din ce în ce mai agresiv, s-a concentrat mai bine în momentele cheie, a reuşit câteva lovituri spectaculose şi a egalat la 3. A urmat apoi un ghem foarte lung, câştigat de sportiva română pe serviciul rivalei. Simona Halep s-a distanţat la 5-3, Goerges a redus la 5-4, dar germana nu a reuşit să fructifice numeroasele mingi de break avute în ghemul următor şi a cedat setul cu 4-6, după 58 de minute.

Setul al doilea a fost un monolog Simona Halep. Goerges a reuşit un prim ghem pe serviciul ei, apoi s-a prăbuşit fizic şi mental, iar Halep a câştigat şase ghemuri la rând, punând capăt întâlnirii, după o oră şi 35 de minute.

În faza următoare, Halep va evolua cu britanica Heather Watson, locul 69 WTA, care a depăşit-o, tot sâmbătă, cu scorul de 3-6, 7-5, 6-3, pe belgianca Yanina Wickmayer, locul 47 WTA.

Halep şi Watson s-au întâlnit de două ori până în prezent şi românca s-a impus de fiecare dată, cu scorul 4-6, 6-4, 6-2, în turul I al US Open din 2013 şi cu scorul de 6-2, 6-4 şi în turul al doilea al turneului de la Roland Garos, din 2014.

Calificarea în optimi este recompensată la Miami Open cu 67.590 de dolari şi cu 120 de puncte WTA.

Simona Halep este semifinalistă la simplu, la ediţia precedentă a turneului de categorie Premier Mandatory găzduit de Crandon Park, având de apărat 390 de puncte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.