Jucătoarea Simona Halep, deţinătoarea trofeului, a fost învinsă, joi, cu scorul de 6-4, 6-3, de americanca Serena Williams, locul 1 WTA, în sferturile de finală ale turneului de la Indian Wells, rezultat în urma căruia românca nu va pierde locul 5 în clasamentul WTA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Williams s-a impus într-o oră şi nouă minute şi a înregistrat a şaptea victorie din opt meciuri jucate împotriva Simonei Halep.

Serena Williams a etalat jocul ei obişnuit: o baterie de artilerie grea care se deplasează cu economie pe teren, dar care trimite şi multe lovituri în afara ţintei. Aflată sub presiune, Halep a încercat să se apere, să acopere cât mai bine terenul şi să returneze mingile în forţă ale adversarei, aşteptând ca această să greşească. Din nefericire, românca a avut prea puţină contribuţie proprie la spectacolul de pe arena centrală de la Indian Wells, iar americanca, deşi comite erori, rar se bate singură. Williams a lăsat impresia că pierde puncte, ghemuri doar când vrea ea şi doar pentru a da puţin suspans partidei. Cea mai bună jucătoare din lume a pedepsit aspru evoluţia plată a româncei şi mai ales serviciul al doilea al acesteia.

Prima care a reuşit break-ul în meciul de joi a fost Halep, la scorul de 1-1, după ce a profitat de mai mule greşeli ale Serenei Williams. Jucătoarea americană a recuperat imediat, apoi şi-a ridicat nivelul prestaţiei şi scorul s-a dus la 5-2 în favoarea ei. Sfaturile antrenorului Darren Cahill, de a juca pe forehand-ul Serenei Williams, dar a încerca să trimită mingile în cross, au ajutat-o pe Halep să se apropie la 4-5, după un break în ghemul al nouălea. Însă jucătoarea din Constanţa şi-a pierdut apoi serviciul şi setul, cu 4-6, după 38 de minue.

În setul secund, Williams a rupt o singură dată echilibrul, la 3-2, pentru ea, câştigând pe serviciul româncei chiar după o nouă intervenţie a lui Cahill, căruia Halep i s-a plâns că nu simte mingea. Acest break i-a fost suficient Serenei Willams pentru a-şi adjudeca şi setul al doilea, cu 6-3, punând astfel capăt meciului.

Liderul WTA a servit în această partidă şapte aşi (unul Halep), a comis 24 de greşeli neforţate (13 Halep) şi a avut 28 de lovituri câştigătoare (doar 9 pentru Simona).

Calificarea în sferturi este recompensată la Indian Wells cu un premiu de 128.215 dolari şi cu 215 puncte WTA. Românca avea de apărat 1.000 de puncte la această competiţie.

Anul trecut, Simona Halep şi Serena Williams ar fi trebuit să joace una împotriva celeilalte în semifinalele turneului de la Indian Wells, însă americanca s-a retras înaintea partidei din cauza unei accidentări. Halep s-a calificat, astfel, în finală, în care a învins-o pe Jelena Jankovici din Serbia, românca obţinând atunci cel mai important trofeu din carieră.

Halep rămâne pe locul 5 WTA, după ce jucătoarea cehă Petra Kvitova, care o putea întrece în clasament, a pierdut, scor 2-6, 6-7 (3), în faţa polonezei Agnieszka Radwanska, tot în sferturi. Radwanska va evolua în semifinale cu Williams.

Următorul turneu la carea va participa Simona Halep va fi cel de la Miami (22 martie-2 aprilie), tot din categoria Premier Mandatory. La ediţia trecută, românca a ajuns în semifinale, fază în care a fost învinsă tot de Serena Williams.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.